Cum explică Firea traficul infernal din București

Cum explică Firea traficul infernal din București

PMB răspunde criticilor privind restricţionarea traficului cu ocazia manifestării de joi, de Ziua Pompierului, şi arată că au fost făcute demersuri astfel încât modificările să fie comunicate în timp util, reiterând că instituţia are proiecte pentru fluidizarea circulaţiei, însă e nevoie de efort.


„Fluidizarea traficului rutier în Capitală necesită măsuri clare administrative şi investiţionale! Modernizăm transportul public în comun, derulăm proiecte de infrastructură rutieră importante, însă implicarea autorităţilor centrale este esenţială! În acest sens am trimis o scrisoare Guvernului României în care solicităm transferarea şoselei de centură în administrarea Primăriei Capitalei, astfel încât să modernizăm această arteră care are un impact negativ în prezent asupra traficului rutier!”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

De asemenea, având în vedere că în cursul zilei de joi, traficul rutier a fost restricţionat pe mai multe artere din Capitală, cu ocazia organizării evenimentului cu ocazia Zilei Pompierilor, şi pentru că în spaţiul public au apărut mai multe solicitări ca Primăria să nu mai aprobe astfel de acţiuni în cursul săptămânii, municipalitatea face precizări privind contextul în care au fost adoptate măsurile.

„Primăria Municipiului Bucureşti a făcut toate demersurile astfel încât evenimentele organizate în dată de 13 septembrie să poată fi comunicate public în timp util - în data de 8 septembrie, Comisia pentru avizarea cererilor de organizare a adunărilor publice, (...) a aprobat protocolul privind organizarea ceremonialului militar dedicat Zilei Pompierilor din România, în baza solicitării făcute de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în conformitate cu prevederile legii 60-1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice. În baza protocolului, s-a restricţionat traficul rutier, între orele 08.00-14.00, pe Calea 13 Septembrie, segmentul cuprins între b-dul Libertăţii şi str. Izvor, sensul dinspre piaţă Francofoniei către Piaţa Arsenalului, pe b-dul Libertăţii, segmentul cuprins între Calea 13 Septembrie şi Splaiul Independenţei (ambele sensuri), pe b-dul Naţiunile Unite, între b-dul Libertăţii şi str. B.P.Haşdeu”, arată comunicatul de presă transmis de către municipalitate.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping