Cum a fost răpit și torturat fiul unui transportator. Camionul cu droguri nu a ajuns la destinație Recomandat

Cum a fost răpit și torturat fiul unui transportator. Camionul cu droguri nu a ajuns la destinație

În vara anului trecut, un năsăudean a fost răpit și torturat pe teritoriul Spaniei, de către traficanți de droguri. 

În urma unui denunț făcut de tatăl acestuia, procurorii DIICOT au demarat o anchetă. În paralel, procurorii din Spania au demarat cercetări în aceeași cauză. Întrucât faptele s-au petrecut pe teritoriul spaniol, și pentru a evita cercetări paralele în aceeași cauză, procurorii bistrițeni au solicitat instanței să le aprobe transferul dosarului penal în vederea conexării cu dosarul deschis de procurorii spanioli.
Anul trecut, la finele lunii septembrie, o știre a șocat județul și țara, după ce a ieșit la iveală faptul că un năsăudean a fost răpit și torturat în Spania de traficanți de droguri. Totul s-a întâmplat din cauza unui angajat al firmei de transport deținută de tatăl tânărului, care pentru bani a acceptat să transporte câteva sute de kilograme de marijuana din Spania, în Italia și Germania. O parte din marfă s-a pierdut pe drum, astfel că traficanții au cerut patronului firmei să plătească. În încercarea de a lămuri situația, cei doi năsăudeni au plecat în Spania, iar cel care s-a întâlnit cu păgubiții a fost fiul patronului firmei de transport. Însă, traficanții l-au răpit și i-au cerut tatălui lui să plătească câteva sute de mii de euro, pentru a-l mai vedea în viață.

Numai că năsăudeanul i-a anunțat rapid procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud, care au emis un ordin european de anchetă.

 La o lună după evenimente, DIICOT a transmis un comunicat de presă, din care reieșea faptul că în urma colaborării procurorilor bistrițeni cu cei din Spania s-a reușit eliberarea năsăudeanului răpit și torturat de traficanții de droguri.

“La data de 30.08.2021, în baza unui ordin european de anchetă emis de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud și a schimbului de informații efectuat între ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Bistrița-Năsăud și al polițiștilor din cadrul Poliției Naționale din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, autoritățile judiciare din Spania au efectuat mai multe acțiuni de amploare, în urma cărora un bărbat, cetățean român, de 28 de ani, victimă a infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat, eliberat și luat în custodie de autoritățile spaniole, fiind repatriat la data de 01.09.2021”, se preciza în debutul comunicatului.

Lacomi de bani, au acceptat să transporte droguri

Potrivit procurorilor DIICOT Bistrița-Năsăud, patronul năsăudean avea angajați 4 șoferi, unul fiind chiar fiul său. În luna iulie anul trecut, unul dintre ceilalți 3 șoferi care se afla pe teritoriul Spaniei, a acceptat să transporte cu TIR-ul 700 de kilograme de marijuana (cannabis). O parte, circa 400 kg, trebuia să ajungă în Germania, iar restul de 300 kg în Italia, la Medina. Șoferul a mers până în Italia, la Medina, unde a predat unui alt șofer, se pare angajat la aceeași firmă din Năsăud, 300 kg din marijuana pentru a o transporta la destinație. Celelalte 400 kg au fost duse mai departe, până la destinația din Germania.

“În perioada imediat anterioară datei de 4.08.2021 (posibil iulie-august 2021), numitul A.A. (…) a primit de la persoane necunoscute, cetățeni albanezi, cantitatea de 700 kg de droguri (marijuana) pe care trebuia să o transporte în Italia și Germania. Încărcarea drogurilor în tirul condus de A.A. s-a făcut în zona Valencia-Alicante. Numitul A.A. a transportat cantitatea de 700 de kg de droguri până în localitatea Medina, unde a predat 300 de kg de droguri numitului B.B.B. (…), care le-a încărcat în tirul cu numărul de înmatriculare XX, urmând să le transporte în Italia. Diferența de 400 de kg de droguri a fost transportată de numitul A.A. în Germania. Transportul numitului B.B.B. nu a mai ajuns la destinație, în Italia, tirul acestuia fiind abandonat în localitatea Medina. Cantitatea de 300 de kg de droguri nu a mai fost găsită, nu se cunoaște unde au fost transportate. De asemenea, numitul B.B.B. a dispărut, neputând fi contactat până la această data”, au arătat procurorii DIICOT.

Au pus mâna pe junior și l-au torturat

Pe 4 august 2021, patronul năsăudean a fost contactat de persoana care a expediat drogurile prin intermediul lui A.A., și i-a cerut explicații pentru cantitatea de marijuana dispărută. Drept urmare, năsăudeanul a plecat în Spania împreună cu fiul său, unde pe 9 august s-au întâlnit cu trei albanezi. Aceștia i-au cerut tânărului să îi însoțească, pentru a lămuri situația. Și dus a fost. Când a încercat să ia legătura cu fiul său, patronul năsăudean a aflat, culmea, chiar de la A.A. că tânărul a fost luat ostatic de cei 3 albanezi și că nu-l vor elibera până când nu va fi găsit șoferul și cele 300 kg de marijuana pe care acesta le-a pierdut în Italia.

În perioada următoare, patronul năsăudean a fost contactat de albanezi prin intermediul angajatului său AA, traficanții cerându-i să le plătească 750.000 de euro, contravaloarea drogurilor dispărute. Pentru a-l convinge, albanezii i-au trimis năsăudeanului și o fotografie cu fiul său, care prezenta urme de tortură. (gazetadebistrita.ro)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.