Cu 46% mai mulți șoferi de camion au murit anul trecut față de 2020. Oboseala și stresul, printre cauze Recomandat

Cu 46% mai mulți șoferi de camion au murit anul trecut față de 2020. Oboseala și stresul, printre cauze

Accidentele mortale apărute în urma unor ciocniri în lanț, în care au fost implicați șoferi de camion, sunt în creștere în Germania.

Numărul șoferilor de camion care au decedat în ambuteiaje este cu 46 la sută mai mare decât în ​​anul precedent. Un număr de 70 de șoferi de camion au murit în urm aunor accidente cu mai multe vejicule.

Situația este cu atât mai gravă cu cât numărul deceselor din accidente în Germania a scăzut, în total, cu aproape 20% din cauza traficului mai scăzut cauzat de pandemie. Statistic, a scăzut cu 596 de decese

În același timp, a crescut vertiginos cu 46 la sută numărul deceselor în transportul rutier de marfă. 

Distragerea atenției, oboseala, factori agravanți 

„În timp ce traficul individual a fost încetinit de măsurile de izolare, șoferii de camion trebuie să se asigure că lanțul de aprovizionare funcționează și nu se întrerupe”, explică un oficial german. Comerțul online în plină expansiune generează și mult trafic. Riscul de aglomerație și ambuteiaj este crescut, printre altele, de restricțiile de circulație. Stresul, lipsa șoferilor, somnul nesănătos, monotonia și distragerea atenției în timpul conducerii sunt factori care duc la accidente, anunță eurotransport.de. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.