Criza șoferilor de camion din UK generează cozi la stațiile de combustibil Recomandat

Criza șoferilor de camion din UK generează cozi la stațiile de combustibil

Un număr redus de benzinării din Marea Britanie s-au închis din lipsa aprovizionării, iar guvernul a făcut apel la populație să nu cumpere în panică. Lipsa carburanților se datorează crizei de șoferi, cauzată de pandemia de Coronavirus și Brexit.

Ora 10:30. Stau la coadă la o benzinărie BP din nordul Londrei, cu șapte pompe funcționale. Am numărat circa 20 de mașini care stau la coadă, prețul unui litru de benzină cu cifra octanică de 95 fiind de 1,339 Lire sterline (1,565 Euro, 7,746 Lei, 32,42 MDL). Mai devreme trecusem pe lângă o benzinărie Tesco unde prețul era 1,275 Lire, dar coada era mai mare.

Cele două lanțuri de benzinării au fost cele mai afectate de lipsa acută de șoferi de camioane cisternă care aprovizionează aceste stații și au fost nevoite chiar să închidă un număr redus de benzinării.

Ministrul transporturilor, Grant Shapps, a declarat vineri dimineață că rafinăriile de petrol au materie primă suficientă, dar a adăugat într-o declarație la BBC că la nevoie vor fi puși la dispoziție de forțele armate șoferi militari care să conducă camioanele cisternă cu benzină.

"Nu există o penurie de benzină în Marea Britanie și oamenii ar trebui să continue să cumpere combustibil în mod normal", a declarat prim ministrul Boris Johnson joi. Dar oamenii au făcut exact invers: când o oficialitate lansează apel la calm, lumea se panichează.

Deficit de 100.000 de șoferi de TIR

Criza șoferilor nu este nouă, chiar înainte de pandemia de Coronavirus care a întârziat mult examenele de conducere pentru șoferii aspiranți de camioane grele. Astăzi deficitul de astfel de șoferi în Marea Britanie este estimat la circa 100.000.


Articolul pe larg AICI

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.