Criza COVID se amplifică în Marea Britanie. Șoferii trebuie să arate că sunt în interes de serviciu Recomandat

Criza COVID se amplifică în Marea Britanie. Șoferii trebuie să arate că sunt în interes de serviciu

Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut marţi britanicilor să lucreze de acasă dacă este posibil şi a ordonat restaurantelor şi barurilor să închidă mai devreme, pentru a ţine sub control răspândirea celui de-al doilea val de Covid-19, noile restricţii urmând probabil să rămână în vigoare în următoarele şase luni, transmite Reuters.

După avertismentele specialiştilor că numărul deceselor ar putea creşte dacă nu vor fi luate măsuri urgente, Johnson nu a impus o nouă carantină naţională, aşa cum a procedat în martie, dar a avrtizat că ar putea fi luate şi alte măsuri dacă boala nu va fi ţinută sub control.

”Ne rezervăm dreptul de a lua şi alte măsuri, cu restricţii semnificativ mai mari”, afirmat premierul în Parlament, în urma unei întâlniri de urgenţă cu miniştrii şi liderii guvernelor locale din Regatul Unit.

La doar câteva săptămâni după ce a cerut oamenilor să revină la locurile de muncă, Johnson a recomandat lucrătorilor din birouri să muncească de acasă dacă pot face acest lucru. Premierul a ordonat puburilor, barurilor, restaurantelor şi altor centre de ospitalitate să se închidă la ora 10 p.m., începând de joi, fiind permisă numai servirea la mese.

Într-un apel adresat cetăţenilor la televiziune, Johnson a spus că iarna va fi dificilă, dar că strategia va permite funcţionarea economiei, ţinând în acelaşi timp sub control epidemia de Covid-19.

”Trebuie să luăm măsuri acum ... În acest fel putem menţine oamenii la locul de muncă, putem menţine magazinele şi şcolile deschise şi putem ţine ţara noastră în funcţiune, în timp ce lucrăm împreună pentru a suprima virusul”, a spus el.

Nu este clar dacă măsurile vor fi suficiente pentru a reduce al doilea val de epidemie din Marea Britanie, despre care specialiştii guvernamentali în domeniul sănătăţii au avertizat că ar putea ajunge la 50.000 de cazuri noi pe zi până la jumătatea lunii octombrie.

Vor fi necesare măşti în mai multe situaţii, va exista o aplicare mai dură a regulilor, iar armata ar putea fi adusă pentru a ajuta poliţia, a spus Johnson.

Şcolile şi universităţile vor rămâne deschise.

Un sondaj realizat de YouGov în rândul a 3.436 de adulţi britanici a constatat că 78% susţin măsurile, deşi 45% au spus că Johnson ar fi trebuit să meargă mai departe, în timp ce 32% au spus că restricţiile sunt corecte.
Firmele de transport rutier și șoferii trebuie sã ținã cont de urmãtoarele:

• Șoferii trebuie sã demonstreze cã deplasarea face parte din munca lor. Acest lucru poate fi dovedit, de exemplu, printr-o scrisoare de la angajator, Anexa 3 a CE, un CMR sau licența de transport.
• În plus, formularul de localizare din Marea Britanie trebuie completat de cãtre oricine soseste în Marea Britanie, inclusiv de toți șoferii profesioniști. Alte documente pe care trebuie sã le aibã șoferii sunt CMR-ul și copie dupã licența comunitarã
• Formularul de localizare nu poate fi transmis cu mai mult de 48 de ore înainte de sosirea în Marea Britanie.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.