Cozi uriașe la granița Germaniei, la intrarea în țară. Nimeni nu trece fără test negativ

Cozi uriașe la granița Germaniei, la intrarea în țară. Nimeni nu trece fără test negativ

Măsurile luate de Germania care a decis să testeze toate persoanele care intră în țară dinspre Austria și Cehia provoacă haos la graniță. S-au format deja cozi uriașe pentru că testul Covid a devenit obligatoriu și pentru șoferii de camion.

Guvernul Germaniei a anunţat, în contextul apariţiei noilor variante ale coronavirusului, restricţii de călătorie pentru persoanele care vin dinspre Cehia, Slovacia şi din regiunea austriacă Tirol. Astfel, șoferii de TIR trebuie să prezinte un test COVID negativ care să nu fie mai vechi de 48 de ore. De asemenea, își pot continau drumul șoferii care s-au înregistrat în prealabil pe platforma online pusă la dispoziție de guvernul Germaniei. De dimineață, la granița coada era de aproximativ 10 kilometri.

Din păcate, măsura i-a luat prin surprindere și pe mulți dintre transportatorii români, astfel că mulți șoferi nu au fost pregătiți pentru noua situație de la vamă. Pe grupurile de șoferi profesioniști, oamenii se arată revoltați. Sunt deja cozi uriașe și la centrele de testare Covid.

Măsura nu afectează numai șoferii profesioniști, ci și persoanele care lucrează peste graniță. Conform datelor oficiale, aproximativ 45.000 de persoane din Cehia şi Austria lucrează în Germania şi sunt afectate de noile restricţii.

Deși Germania a primit critici vehemente pentru aceste măsuri, Berlinul a respins plângerile statelor Uniunii Europene privind impunerea unor restricţii stricte la frontiere. "Este destul! În ultimele luni, Comisia Europeană a făcut destule greşeli privind aprovizionarea cu vaccinuri. Comisia Europeană trebuie să ne susţină, nu să ne obstrucţioneze prin recomandări ieftine", a declarat Horst Seehofer, ministrul german de Interne, conform publicaţiei Bild şi site-ului Tagesschau.de. (stiridiaspora.ro)

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.