Cozi uriașe la frontieră după ce șoferii vor trebui să înregistreze manual trecerea granițelor Recomandat

Cozi uriașe la frontieră după ce șoferii vor trebui să înregistreze manual trecerea granițelor

Începând cu 2 februarie, șoferii de camion trebuie să înregistreze manual trecerea granițelor în tahograful digital, dacă acest lucru nu se face automat.

 Această cerință a fost stipulată în cadrul Pachetului Mobilitate 1, aprobat în iulie 2020. Anumite prevederi au intrat în vigoare încă din vara anului trecut. Este vorba de cele legate de timpii de condus și de repaos.

 
Autoritățile se tem că această cerință ar putea duce la cozi uriașe de camioane la granițe.
 
Începând cu 2 februarie, șoferii de camion trebuie să se oprească la graniță sau imediat după aceasta pentru a înregistra manual trecerea frontierei în tahograf. TLN avertizează asupra haosului la punctele de trecere a frontierei. Locurile de parcare necesare pentru ca șoferii să aplice această măsura pur și simplu nu există, spune asociația din industrie.
TLN a calculat că aproximativ 96.000 de camioane trec granița olandeză în fiecare zi. Numai pe A67, lângă Venlo, sunt implicate 14.000 de camioane pe zi. Dacă toți trebuie să oprească la graniță sau în același loc de odihnă sau în benzinărie imediat după graniță, locurile de parcare se vor umple în cel mai scurt timp. Prin urmare, TLN avertizează asupra situațiilor de trafic nesigure și a aglomerației.
Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.