Controale masive la granișele Germaniei. Care e motivul?

Controale masive la granișele Germaniei. Care e motivul?

Poliția Federală a raportat, pentru lunile ianuarie și septembrie, mai mult de 53.000 de intrări ilegale la granițele Germaniei. În acest interval, peste 28.000 de persoane au fost întoarse din drum la granițele terestre, cele mai multe respingeri având loc la frontiera cu Elveția. Cu toate acestea, 1.482 de migranți expulzați au încercat să revină în țară, în ciuda interdicțiilor de intrare.

În primele nouă luni ale anului, 53.410 de intrări ilegale au fost înregistrate la granițele terestre ale Germaniei, conform raportului „Bild am Sonntag” și confirmării din partea Poliției Federale. 28.321 de persoane au fost respinse la frontiere, acest număr reprezentând doar controalele la granițele terestre și neincluzând verificările din aeroporturi și porturi. 

În același interval, 7.783 de persoane au fost reținute pe baza unor mandate de arestare neexecutate, legate de diverse infracțiuni, inclusiv amenzi neplătite, infracțiuni grave și evitarea detenției. De asemenea, în unele cazuri, persoanele erau căutate la nivel internațional.

Contextul intrărilor ilegale și măsurile de securitate

Poliția Federală clasifică drept intrare ilegală orice tentativă de a traversa frontiera fără un permis de ședere valabil. Respingerile sunt permise mai ales în cazurile în care persoanele nu solicită azil sau se află sub interdicție temporară de reîntoarcere, impusă de regulă după o expulzare sau în cazul cetățenilor din țări considerate sigure, ale căror cereri de azil au fost respinse anterior. (ziarulromanesc.de)


SCHMITZ OKTOBERFEST 2024


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.