Controale masive asupra camioanelor la frontiera Ungariei. 30% erau românești Recomandat

Controale masive asupra camioanelor la frontiera Ungariei. 30% erau românești

Ministerul Construcțiilor și Transporturilor din Ungaria a desfășurat controale între 15 și 21 septembrie la 12 puncte de trecere a frontierei, de la Rábafüzes până la Gyula. Autoritățile s-au concentrat în principal pe camioanele implicate în transportul internațional de mărfuri. La punctele de frontieră mai aglomerate, verificările au fost continue, în timp ce la cele mai puțin frecventate, controalele s-au realizat ocazional.

Conform unui comunicat al ministerului, controalele au fost efectuate în 91 de schimburi – 12 ore, noapte și zi – fiind verificate aproape 260 de camioane. În urma acestor verificări, s-au constatat 284 de încălcări ale legislației. Amenzile aplicate însumează aproape 150 de milioane de forinți, dintre care 91% au fost plătite pe loc, iar restul în termen de 5 zile.


Majoritatea neregulilor au fost legate de tachograf și de nerespectarea regulilor privind timpul de conducere și odihnă. Au fost depistate 94 de cazuri de manipulare a acestor dispozitive. De asemenea, 90 de vehicule au prezentat probleme tehnice, inclusiv defecțiuni la frâne și anvelope, unele dintre acestea fiind atât de uzate încât nu mai aveau profil de rulare.

În ceea ce privește naționalitatea camioanelor sancționate, 30% dintre ele aveau numere de înmatriculare românești, urmate de cele turcești cu 18% și cele sârbești cu 11%. Alte camioane problematice au fost cele bulgare și poloneze, fiecare reprezentând 9% din totalul neregulilor depistate.


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.