Contrabandă de 1.000.000 de lei cu un camion. Ce transportau șoferii? Recomandat

Contrabandă de 1.000.000 de lei cu un camion. Ce transportau șoferii?

Peste un milion de ţigări de contrabandă au fost descoperite în urma unui control efectuat de poliţiştii de frontieră din Dolj asupra unui TIR, ascunse într-un loc special amenajat în partea superioară a mijlocului de transport.

"La data de 27.08.2024, în jurul orei 01,30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere pe raza localităţii Moţăţei, judeţul Dolj. Cu această ocazie, colegii noştri au depistat, într-o parcare, un autocamion înmatriculat în Republica Moldova, condus de un cetăţean moldovean, în vârstă de 27 de ani. În cabina autocamionului se mai afla un cetăţean moldovean, în vârstă de 42 de ani. Cu ocazia efectuării controlului fizic asupra mijlocului de transport, s-a constatat că remorca acestuia prezintă un loc special amenajat în partea superioară, pe toată suprafaţa, în care este ascunsă o cantitate considerabilă de ţigări", a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, cu ocazia inventarierii acestora, a rezultat cantitatea totală de 1.178.600 de ţigarete, respectiv 58.930 pachete de ţigări, care aveau aplicat timbru fiscal emis de Republica Moldova.

Autocamionul şi ţigările au fost indisponibilizate, iar prejudiciul a fost stabilit la valoarea de 1.080.506 de lei.

Cazul a fost preluat de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice-Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.
Cei doi bărbaţi din republica Moldova au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată, şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, în cursul zilei de miercuri urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat cu propunere de arestare preventivă.

 


MAN PRE-IAA AUSTRIA


SCHMITZ PRE-IAA 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.