Companiile angajează șoferi de camion fără experiență și chiar fără permis Recomandat

Companiile angajează șoferi de camion fără experiență și chiar fără permis

Companiile se luptă între ele pentru a recruta personal, în condițiile în care există un deficit de candidați în anumite sectoare.

La Lyon (Rhône), gigantul mondial al logisticii XPO lansează o tehnică inovatoare pentru găsirea de angajați: recrutarea fără CV.


Multe posturi vacante de ocupat în Greater Lyon


Industria transporturilor rutiere se confruntă cu dificultăți majore de recrutare de la epidemia Covid-19. Cel puțin 50.000 de posturi de șoferi trebuie să fie ocupate în Franța. Iar pentru a găsi șoferi de camion, XPO a decis să renunțe la o metodă de recrutare aproape ritualică: prezentarea unui CV.

Alte companii au început să recruteze fără CV, cum ar fi Yéo frais, un specialist în produse lactate din Toulouse. O platformă specializată în această metodă de recrutare a fost chiar lansată la Bordeaux în urmă cu câteva luni.

Nu mai este nevoie de CV, dar nici permis. Recrutarea se face prin simulare


XPO a pus la punct un sistem experimental, cu Pôle Emploi, care permite eliminarea CV-ului în favoarea unei "metode de recrutare prin simulare".

"Scopul este de a recruta șoferi de TIR într-un mod diferit de metoda tradițională a CV-ului, promovând astfel egalitatea de șanse pentru cât mai mulți candidați", explică XPO Logistics. 
Această simulare evaluează competențele tehnice și comportamentul așteptat la locul de muncă, "mai degrabă decât să se bazeze pe diplome". Premiul pentru candidații care reușesc este o formare profesională, o licență pentru vehicule grele de marfă și o calificare "FIMO" în domeniul transporturilor. Două criterii sunt necesare pentru a participa: să aibă peste 18 ani și să dețină un permis de conducere de categoria B.

"Prima noastră sesiune, care a început în octombrie, continuă cu formarea a 10 candidați care vor avea în cele din urmă un loc de muncă de șofer cu contract pe perioadă nedeterminată cu XPO. Planificăm deja o următoare sesiune", explică Gaëlle Provensal-Raoux, director de resurse umane pentru XPO în Franța.

Sursa AICI


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.