Compania Amazon a comandat sute de camioane care funcţionează cu gaze naturale lichefiate

Compania Amazon a comandat sute de camioane care funcţionează cu gaze naturale lichefiate

Amazon.com a comandat sute de camioane care funcţionează cu gaze naturale lichefiate, testând modalităţi prin care să scoată din flota sa americană camioanele de tonaj greu poluatoare, transmite Reuters.


Pandemia de coronavirus a condus la creşterea activităţilor de livrare cu camioane şi la scăderea traficului de pasageri. Creşterea traficului de camioane înseamnă şi o poluare mai mare, camioanele de tonaj greu emiţând un nivel mai ridicat de gaze cu efect de seră comparativ cu vehiculele de pasageri. Companiile de transport au început să îşi dezvolte flota de vehicule electrice, pentru reducerea emisiilor de carbon. O mare parte din livrările de mărfuri din Statele Unite au loc cu camioane de tonaj mediu şi greu, care generează peste 20% din emisiile de gaze cu efect de seră,chiar dacă reprezintă sub 5% din flota rutieră, potrivit datelor federale. Amazon a comandat peste 700 de camioane cu GPL, din clasa 6 şi 7, potrivit companiei.

Vânzările Amazon au crescut cu 38% în 2020, iar compania intenţionează ca operaţiunile sale să fie neutre în privinţa emisiilor de carbon până în 2040. Gazele naturale emit la ardere cu 27% mai puţin dioxid de carbon comparativ cu carburantul diesel. Motoarele electrice sunt considerate mai puţin viabile pentru camioanele grele, comparativ cu vehiculele de pasageri medii. În 2019, Amazon a comandat 100.000 de vehicule comerciale electrice de la startupul Rivian Automotive, iar primele vehicule vor fi livrate în acest an. Compania a mai comandat 1.800 de vehicule comerciale electrice de la Mercedes-Benz, pentru flota sa europeană (adevarul.ro).

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.