COM DIVERS AUTO RO - AMENDĂ DE 75.000 LEI PENTRU UN CAMION Recomandat

COM DIVERS AUTO RO - AMENDĂ DE 75.000 LEI PENTRU UN CAMION

Firma de transport piteșteană COM DIVERS AUTO RO a primit o amendă de 75.000 de lei de la Garda Națională de Mediu pentru că ar fi "deversat în rețeaua de canalizare circa 350 litri de combustibil".

În fapt, amenda vine în urma unui incident care a avut loc cu un camion al firmei la 7 ianuarie 2020, în orașul Tulcea. Șoferul autocamionului a auzit un zgomot puternic după ce a trecut peste o gură de canal. Capacul nefixat corect s-a ridicat, a lovit și a fisurat rezervorul camionului. Din rezevor a început să curgă motorină.
Șoferul a sunat la 112 și zona din jurul camionului s-a umplut în scurt timp de o armată de pompieri, polițiști și jandarmi. Fără să aibă proceduri, echipamente și substanțe pentru o astfel de situație, pompierii s-au învârtit ca într-o comedie proastă mai multe ore în jurul camionului. În tot acest timp, ei au găsit ca unică soluție deversarea motorinei în rețeaua de canalizare a orașului. Imaginile filmate de camera de bord a camionului, pe care le puteți vedea mai jos, par luate dintr-o comedie cu Charlie Chaplin.
Incompetența ISU a fost însă completată de tragi-comicul exces de zel al Gărzii de Mediu din Tulcea, care i-a aplicat firmei de transport o amendă imensă pentru că ar fi poluat canalizarea din oraș.
Iată cum este văzut acest incident de reprezentanții COM DIVERS AUTO RO:

"COM DIVERS AUTO RO solicită ISU Tulcea să-și asume responsabilitatea pentru gestionarea defectuoasă a situației din data de 07.01.2020, când nu a intervenit corespunzător în urma spargerii rezervorului unui camion al companiei

COM DIVERS AUTO RO, una dintre cele mai importante firme de transport rutier din România, solicită Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea să-și asume responsabilitatea pentru gestionarea defectuoasă a situației din data de 07.01.2020, când un autocamion al companiei care se deplasa pe str. Isaccei din Tulcea a călcat cu roata pe o gură de canal iar în urma impactului, capacul nefixat corect s-a ridicat, lovind și fisurând rezervorul camionului, fapt ce a generat scurgeri de motorină.
Șoferul a observat incidentul și a luat măsuri de îndată, apelând 112 și explicând situația. Pentru a nu perturba circulația, șoferul a oprit camionul imediat după sensul giratoriu, în apropierea stației de autobuz zona Pelican.
Fisura rezervorului s-a petrecut din cauza stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, fără a exista o vinovăție din partea șoferului companiei COM DIVERS AUTO RO.
Echipajul ISU Delta Tulcea care a sosit la locul evenimentului a intervenit doar prin prezența salariaților acestei instituții, fără a izola zona și fără a interveni cu material absorbant, putând stopa astfel scurgerile de combustibil. Echipajul a solicitat șoferului să poziționeze camionul deasupra unei guri de canal, pentru a scurge motorina în acel canal, motivând că se dorește evitarea scurgerii pe carosabil.
Toate aceste manevre s-au efectuat doar în prezența ISU Delta Tulcea, ca urmare a deciziilor ISU Delta Tulcea, echipajul considerând că intervenția este în acord cu legislația, prevenind probabil prin aceste manevre orice riscuri, chiar și minore/majore, implicații de poluare a mediului etc.
Facem precizarea că, la momentul sosirii echipajului, scurgerile erau MINORE și erau încă pe carosabil. O eventuală intervenție ISU cu materialele necesare REDUCEA impactul asupra scurgerii de combustibil pe o parte mai mare de carosabil și NU GENERA ÎN NICI UN CAZ O SCURGERE MARE DE COMBUSTIBIL.
Autoritățile prezente la eveniment, respectiv Poliția Locală Tulcea, Poliția Rutieră Tulcea și Garda Națională de Mediu (GNM) - Comisariatul General al jud. Tulcea au asistat la toate manevrele efectuate, privind intervenția echipajului ISU Delta Tulcea, însă nu s-au semnalat de către autorități încălcări ale legislației de mediu în vigoare, ca urmarea a deciziilor echipajului ISU Delta Tulcea și manevrelor efectuate de către acesta.
Ulterior, Primăria Tulcea a intervenit pentru igienizarea zonei efectuate, însă nu cunoaștem modalitatea de igienizare a zonei.
Cu toate acestea, la data de 15.01.2020, Garda Națională de Mediu - Comisariatul General al jud. Tulcea a întocmit nota de constatare nr. 11/15.01.2020 și PV seria GNM nr. 02643/15.01.2020 prin care s-a constatat ”vina exclusivă” a societății noastre, în sensul că am deversat în rețeaua de canalizare circa 350 litri de combustibil, aplicând o amendă în cuantum de 75.000 lei în raport de prevederile Legii 107/1996.
Precizăm faptul că ne întemeiem obiecțiunile și în baza declarației șoferului, cât și în baza înregistrărilor video efectuate cu camera montată la bordul camionului, dar și de camerele de supraveghere din zonă.
Amenda aplicată de GNM-Comisariatul General al jud. Tulcea în cuantum de 75.000 lei este UN ABUZ în raport de cele petrecute în realitate și de lipsa de vinovăție a noastră ca și transportator.
Amenzi aplicate abuziv de către instituțiile statului generează un impact economico-financiar deosebit, care poate face diferența dintre profit și pierdere, dintre performanță economică și faliment, pe o piață economică tot mai limitată și într-un domeniu în care este din ce în ce mai greu de realizat profit.
Aceste amenzi conduc și la un impact social în sensul limitării creșterilor salariale, reducerii locurilor de muncă etc., societatea noastră achitând întotdeauna ”la zi” taxele și impozitele către instituțiile statutului.
Relevant nu este doar cuantumul amenzii, ci cum a fost EVALUATĂ VINOVĂȚIA societății noastre de către instituțiile statului în raport cu situația de fapt.

COM DIVERS AUTO RO S.A. activează în județul Argeș, din anul 1994, în domeniul transportului rutier internațional de mărfuri, având la activ premii și trofee atât la nivel național cât și internațional în acest domeniu și situându-se printre cele mai importante firme de transport internațional din țară, cu o flotă de aproximativ 300 de camioane."

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.