Coadă de zece KILOMETRI de TIRURI la Vama Giurgiu

Coadă de zece KILOMETRI de TIRURI la Vama Giurgiu

Tirurile care au aşteaptat, în cursul zilei de miercuri, să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse formează o coadă de aproximativ zece kilometri şi ocupă una dintre cele două benzi pe sensul de mers Bucureşti-Giurgiu al Drumului Naţional DN5.

"De obicei, la mijlocul săptămânii, traficul maşinilor de marfă, al tirurilor, creşte şi acest lucru, cumulat cu faptul că şoferii de tiruri pot achiziţiona vinieta de călătorie pe drumurile din Bulgaria doar de la cele două ghişee din punctul de frontieră duce la formarea cozilor", a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt a ITPF Giurgiu, Cristina Onofrei.

Conform acesteia, poliţiştii de frontieră lucrează pe două artere de mers, iar timpii de aşteptare pentru cei ajunşi în punctul de frontieră este de până la 29 de minute.

"Mereu sunt cozi aici şi pe căldurile acestea ne este din ce în ce mai greu să stăm la coadă", a declarat pentru AGERPRES unul dintre şoferii de TIR, aflat la mijlocul cozii formate, care a fost nevoit să renunţe la cămaşă din cauza temperaturii ridicate

"Nu cred că este normal ca tirurile să stea în aşteptare pe un drum naţional, să fie ocupată o bandă de mers a unui drum naţional aproape zilnic. E deranjant inclusiv pentru şoferii din localităţile riverane", a declarat la rândul său un şofer din localitatea Frăteşti, judeţul Giurgiu, aflat la volanul unui autoturism.

În 24 de ore, prin PTF Giurgiu-Ruse intră sau ies din ţară aproximativ opt sute de tiruri pe fiecare sens de mers, iar de la începutul anului, de când autorităţile bulgare au luat măsura ca vinietele de călătorie pe drumurile din Bulgaria să fie achiziţionate doar din punctul de frontieră, cozile de tiruri au devenit o obişnuinţă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.