CNAIR anunţă că toate direcţiile sale regionale vor interveni pentru ca traficul rutier să se deruleze în siguranţă

CNAIR anunţă că toate direcţiile sale regionale vor interveni pentru ca traficul rutier să se deruleze în siguranţă

Toate direcţiile regionale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) sunt mobilizate să intervină acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, pe fondul celor două avertizări Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi polei, emise, duminică, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

"Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate. Precizăm că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă", precizează sursa citată.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, două avertizări Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi polei pentru 22 de judeţe, valabilă în intervalul 31 ianuarie, ora 20:00 - 1 februarie, ora 10:00.

În intervalul menţionat, la altitudini de peste 1.400 m, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Occidentali, temporar va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50-70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

De asemenea, în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei şi sud-estul Transilvaniei se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

Avertizările de Cod galben sunt valabile în judeţele Timiş, Arad, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Sibiu, Braşov, Covasna, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Brăila.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.