Certificatul verde COVID, obligatoriu pentru șoferii de camion în Germania. Excepție: dacă rămân în cabină Recomandat

Certificatul verde COVID, obligatoriu pentru șoferii de camion în Germania. Excepție: dacă rămân în cabină

Autoritățile federale și regionale din Germania au convenit să înăsprească măsurile anti-coronavirus după creșterea alarmantă a numărului de infectări.

Astfel, de mâine e nevoie de prezentarea dovezii de vaccinare, vindecare sau testare (regula 3G) la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Prin urmare, guvernul german a introdus așa-numitele reguli 3G (prescurtarea cuvintelor „vaccinat, vindecat, testat”). Lucrătorii au voie să intre într-un birou, fabrică sau alte tipuri de locuri de muncă numai dacă au fost vaccinați împotriva Covid-19, s-au vindecat de boală sau au fost testați negativ.

Încălcările pot duce la o amendă de până la 25.000 de euro.

Reglementările se vor aplica de mâine, 25 noiembrie, și sunt în vigoare până pe 19 martie 2022.

Șoferii de camion nu au nevoie să se supună regulii 3G dacă stau doar în cabină. Cabina nu este considerată loc de muncă.

Dacă însă, șoferii de camion nu au certificat verde (prezentarea dovezii de vaccinare, vindecare sau testare) nu au voie să se dea jos din camion pe teriotoriul Germaniei atunci când intră în contact cu alte persoane. De exemplu la înmânarea unor documente sau dacă participă la încărcare sau descărcare ori atunci când realimentează.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.