Cele mai bine plătite slujbe potrivit anunțurilor de la mica publicitate: 1.000 euro pentru șoferi Recomandat

Cele mai bine plătite slujbe potrivit anunțurilor de la mica publicitate: 1.000 euro pentru șoferi

În cea de-a șasea ediție a Indexului locurilor de muncă realizat de o platforma de anunțuri a făcut totalurile pentru anul 2021, așa cum se reflectă acestea din ofertele de angajare și din răspunsurile primite din toată țara. A fost cel mai bun an al pieței de recrutare online, susține raportul. La nivel național s-au publicat 741.238 de anunțuri de angajare, la care candidații din România au răspuns cu peste șase milioane de CV-uri depuse.

Cele mai multe anunțuri de angajare (30% din total) au fost pentru București (aproximativ 208.000). La distanță mare de capitală, Brașovul s-a situat pe locul doi, cu circa 46.600 de anunțuri de angajare, în creștere cu peste 50% față de anul anterior. În topul județelor cu cele mai multe anunțuri de angajare în 2021 mai sunt Cluj, Constanța și Iași.

Domeniile cu cele mai multe oferte de muncă

În al doilea an al pandemiei, cererea de muncitori pentru producție, depozite și logistică s-a dublat față de anul anterior.

Pe locul secund în topul celor mai căutați angajați sunt cei din categorie ”Ingineri – Meseriași - Constructori”, pentru care, au fost 127.500 de locuri de muncă disponibile în 2021.

Iar locul al treilea îl reprezintă categoria ”Șoferi – Servicii auto - Curierat”, cu aproximativ 117.000 de anunțuri de angajare. Printre cei mai căutați angajați au fost și cei din categoria ”Personal hotelier - Restaurant”, și ”Bone – Menajere”.

Domeniile cu cei mai mulți candidați

Domeniul care a înregistrat cele mai multe candidaturi unice pe OLX în 2021 a fost „Șoferi - Servicii auto - Curierat”. “Peste 542.000 de români au aplicat pentru posturi de șoferi pe parcursul anului trecut”, potrivit datelor din Indexul locurilor de muncă.

Joburile pentru șoferi, plătite cu peste 1.000 de euro

Cele mai mari salarii oferite candidaților au fost pentru joburilor disponibile în străinătate (aproximativ 2.000 de euro pe lună, în medie). În țară însă, cel mai bine plătite au fost posturile de șoferi și curieri, singurele care au depășit media de 1.000 de euro. „Astfel, pentru joburile de șoferi și curieri, angajatorii au fost dispuși să plătească în medie 1.050 – 1.180 de euro pe lună”.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.