Cel mai frumos drum din România, sufocat de gunoaie

Cel mai frumos drum din România, sufocat de gunoaie

Primăria Novaci a fost amendată cu 15.000 de lei, miercuri, de către Garda de Mediu, pentru că nu a ridicat gunoiul aruncat de turişti pe marginea drumului care duce spre zona montană Rânca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda, Primăria Novaci a fost amendată, miercuri, pentru că nu a respectat termenul primit pentru a ridica deşeurile lăsate de turişti pe Transalpina.

Comisarii au găsit saci plini cu gunoi pe marginea drumului spre staţiunea Rânca.

Şeful Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că amenda dată Primăriei Novaci se ridică la 15.000 de lei, deoarece era obligată să ia toate măsurile pentru ridicarea deşeurilor aruncate pe drumul spre Rânca.

 

„Primăriile dau vina pe turişti, turiştii sunt de negăsit", a declarat Gheorghe Sanda.

Turiştii care vor fi prinşi în timp ce aruncă gunoiul pe marginea drumului riscă amenzi de până la 2.000 lei.

„Din păcate, o mare parte din deşeurile abandonate în zona Transalpina - Rânca provin de la turişti, nu am depistat persoane săvârşind aceste fapte, dar monitorizăm în continuare zona şi, împreună cu Poliţia Locală, cu siguranţă vom depista şi astfel de cazuri, maşini care se întorc din staţiunea Rânca abandonează deşeuri la plecare către casă", a mai declarat Gheorghe Sanda.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Primăriei Novaci nu au oferit, deocamdată, un punct de vedere despre sancţiunea de 15.000 de lei.

Zeci de mii de turişti tranzitează, în fiecare an, Transalpina, cea mai înaltă şosea din România.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.