Ce se întâmplă cu transportul după ieșirea Marii Britanii din UE

Ce se întâmplă cu transportul după ieșirea Marii Britanii din UE

Viitorul Guvern de la Londra trebuie să garanteze mobilitatea forţei de muncă a Airbus între fabricile din Marea Britanie şi Europa continentală, pentru a proteja viitorul producţiei pe termen lung în Regatul Unit, a afirmat vineri Tom Enders, directorul general al grupului aeronautic european, transmite Bloomberg.

De asemenea, este vital pentru industria aerospaţială să nu plătească tarife de import în urma ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a explicat Tom Enders. Declaraţia sa vine după ce Partidul Conservator a pierdut majoritatea absolută în Parlament, iar analiştii au avertizat că este posibil ca premierul britanic Theresa May să demisioneze pentru că nu a reuşit să obţină majoritatea în alegerile legislative anticipate care au avut loc joi.

Airbus are 15.000 de angajaţi la fabricile din Marea Britanie, inclusiv la giganta facilitate de producţie din Broughton din Ţara Galilor, unde se produc aripi pentru aeronavele grupului aeronautic european, precum şi la unităţile din Filton, în sud-vestul Angliei, Portsmouth pe costa sudică şi Stevenage, lângă Londra.

''Suntem o companie care este evident interesată de libera circulaţie a persoanelor. Mobilitatea între fabricile noastre din Europa este crucială. Trimiterea angajaţilor din Tulouse la Broughton, de la Broughton la Hamburg şi aşa mai departe, este extrem de importantă'', a declarat şeful Airbus.

"În timp ce facilităţile de producţie din Marea Britanie sunt printre cele mai eficiente din întregul grup, orice bariere tarifare ar afecta competitivitatea activităţilor noastre din Regatul Unit", a avertizat Enders. Acesta şi-a exprimat speranţa că viitorul Guvern de la Londra va înţelege ''imensa importanţă'' a industriei aerospaţiale şi de apărare pentru ţară.

Înaintea referendumului din 23 iunie 2016, când alegătorii britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană, Airbus a făcut campanie pentru rămânerea ţării în UE.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018 scrie Agerpres.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.