Cazul șoferului român de camion, ucis de colegul de echipaj. De ce au fost retrase acuzațiile

Cazul șoferului român de camion, ucis de colegul de echipaj. De ce au fost retrase acuzațiile

Doi soferi romani de TIR au fost protagonistii unui accident cu un deznodamant dramatic. Unul dintre ei l-a accidentat mortal pe celalalt, la scurt timp dupa ce victima il dirijase pentru a reusi sa treaca printr-un spatiu ingust.

Accidentul a avut loc anul trecut, pe 15 decembrie, la Maidstone, in Marea Britanie. Cei doi soferi romani, Costica Munteanu si Teofil Bunea, transportau capsuni din Franta, de la Bordeaux, si se pregateau sa le livreze.

In ziua cu pricina, Munteanu se afla la volan, iar colegul lui era pe post de "copilot". Doar ca cei doi s-au ratacit si au intrat pe un drum laturalnic, ingust, al Sevington, in apropiere de Ashford, noteaza Kent Online.

Aceasta deviere i-a dus pe o serie de drumuri rurale care au fost semnalizate ca fiind improprii vehiculelor mari, pana cand au ajuns la podul de la Cheeseman's Green Lane. Acolo, s-au intalnit cu un alt autovehicul care venea in directia opusa peste un pod care trecea peste caile ferate.

A murit din cauza leziunilor interne

Pentru a-si ajuta colegul sa intoarca automarfarul, Teofil Bunea s-a dat joc din cabina. Totul cu scopul de a-si ghida colegul. Atunci s-a petrecut nenorocirea. Intr-o secunda, timp in care Bunea a disparut din raza de vedere a lui Munteanu, primul dintre ei a ramas prins intre remorca si peretele unui pod.

Costica Munteanu nu a observat ce s-a intamplat si a oprit doar cand a auzit un tipat si l-a vazut pe colegul sau cazut. Atunci, cei doi au luat o decizie gresita, de comun acord. Victima era inca in viata si a spus ca se simte bine si ca nu are nevoie de ambulanta, astfel ca cei doi si-au continuat drumul. Insa doar cateva ore mai tarziu, Bunea a murit din cauza unei hemoragii interne. Ulterior, medicul legist Katrina Hepburn a constatat ca Teofil Bunea suferise mai multe fracturi, inclusiv la brate si la coaste, cu afectiuni interne si rupturi ale splinei.

Cazul a ajuns in fata unei instante din Marea Britanie. Soferul care si-a accidentat conationalul a fost initial acuzat, inclusiv pentru faptul ca nu ar fi apelat la o ambulanta. Munteanu a pledat nevinovat si a sustinut ca nu avea cum sa stie cat de grave erau ranile victimei, din moment ce Bunea i-a spus ca se simte bine, ca si-a revenit si i-a cerut sa porneasca mai departe la drum. Abia dupa cateva ore colegul sau a inceput sa se simta foarte rau. In acel moment, au apelat serviciul britanic de Ambulanta, insa pentru Teofil Bunea s-a dovedit a fi prea tarziu.

In cele din urma, pe baza probelor prezentate de avocatii sai, romanul a fost eliberat, iar acuzatiile la adresa sa au fost retrase. (ziare.com)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.