Câte avioane s-au prăbușit în 2017! Vei fi surprins

Câte avioane s-au prăbușit în 2017! Vei fi surprins

Anul 2017 a fost cel mai sigur an din istorie pentru aviaţia comercială, în care companiile aeriene nu au înregistrat accidente ale aeronavelor comerciale pentru pasageri soldate cu victime, potrivit unei firme olandeze de consultanţă şi organizaţiei Aviation Safety Network, transmite Reuters.


Firma olandeză de consultanţă To70 şi Aviation Safety Network au anunţat luni că anul trecut nu s-au produs decese pe cursele comerciale de pasageri, ”2017 fiind cel mai sigur an pentru aviaţie din istorie”, după cum a afirmat Adrian Young, de la To70.

To70 a estimat că rata accidentelor fatale pentru zborurile comerciale mari de transport de pasageri este de 0,06 la 1 milion de zboruri, sau de un accident fatal la 16 milioane de zboruri.

Aviation Safety Network a anunţat la rândul ei că în 2017 nu au avut loc decese în timpul curselor comerciale de pasageri, ci doar 10 accidente în transporturile aeriene, care au avut ca rezultat 44 de morţi la bord şi 35 de persoane decedate la sol. Aceste accidente au inclus avioane de transport de marfă şi un avion de transport de persoane de mici dimensiuni.

Datele includ 12 persoane care şi-au pierdut viaţa pe 31 decembrie, în urma prăbuşirii unui avion Nature Air Cessna 208B Grand Caravan, la câteva minute de la decolare, într-o regiune muntoasă de lângă localitatea Punta Islita, din Costa Rica.

În schimb, în 2016 au avut loc 16 accidente aviatice, soldate cu moartea a 303 persoane.

În ultimele două decenii, decesele produse ca urmare a accidentelor aviatice au scăzut în mod constant. În 2005, la nivel mondial şi-au pierdut viaţa 1.015 persoane la bordul avioanelor comerciale de pasageri, potrivit datelor Aviation Safety Network.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.