Cât mai sunt cozile la punctele de frontieră ale României Recomandat

Cât mai sunt cozile la punctele de frontieră ale României

Coloanele de camioane ajung până la 11 kilometri, în fața principalelor puncte de trecere a frontierei dintre România și Ungaria.

Cozile de camioane s-au format ca urmare a restricțiilor impuse de autoritățile maghiare. Țara vecină a avut o zi de sărbătoare națională, accesul vehiculelor de peste 7,5 tone fiind restricționat până luni seara, la ora 23:00. La momentul redactării acestei știri – marți, 21 mai, ora 13 – aplicația Trafic Online a Poliției de Frontieră Române indică timpi de așteptare la autocamioane, pe sensul de ieșire din țară, de 350 de minute la Vărșand, 10 minute la Turnu, 90 de minute la Nădlac I și 200 de minute la Nădlac II.

Cu toate că sunt deschise cinci artere, la Nădlac II, punctul de trecere a frontierei de pe autostradă, timpul de așteptare este de cel puțin trei ore, iar coloana de automarfare se întinde pe aproximativ 11 kilometri.
„Din cauza numărului foarte mare de automarfare prezente la controlul de frontieră, la PTF Vărşand, Nădlac I şi Nădlac II se înregistrează timpi mari de aşteptare la aceasta categorie de mijloace de transport. Precizăm faptul că Poliţia de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura celor trei puncte de trecere a frontierei şi se menţine permanent legătura cu partea maghiară, în vederea stabilirii unor măsuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare operativ. Recomandăm şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri şi consultarea aplicaţiei ‘Trafic online’ care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, a transmis Poliţia de Frontieră Arad, la solicitarea AGERPRES.

Nici pe sensul de intrare în țară harta punctelor de trecere a frontierei nu sunt „verzi”, la Nădlac II timpul minim de așteptare fiind de 90 de minute, iar la Nădlac I de minim 30 de minute. Pentru autoturismele „mici”, timpul de așteptare este de 40 de minute la ieșirea din țară pe la Nădlac I, în timp ce la Nădlac II trece de 60 de minute. La celelalte puncte de trecere a frontierei, timpul de așteptare nu depășește, pentru autoturisme, 20 de minute, conform aplicației Poliției de Frontieră.


VLASE AMBASADOR F-MAX


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.