Care sunt cele mai periculoase 3 localități din Ilfov după numărul de accidente Recomandat

Care sunt cele mai periculoase 3 localități din Ilfov după numărul de accidente

Județul Ilfov este poarta de intrare în Capitală și poate cel mai aglomerat județ din punct de vedere al traficului. Doar pe DN1 trec zilnic circa 54.000 de vehicule. Cu toate acestea, nu aici se produc cele mai multe accidente din județ.

Drumul Național European 2 (DN2) în zona localităților Afumați și Șindrilița este primul în topul locurilor în care se produc cele mai multe accidente în județul Ilfov. Pe locul doi se află Centura Capitalei, iar pe 3 – Drumul Național 1 (DN1). Concret, potrivit unui raport al Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov, pe DN2, în zona precizată, au fost înregistrate 8 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a 3 persoane și rănirea ușoară a 4 persoane, în primele nouă luni ale anului.

„În zona aceea se trece de la două benzi pe sens la o singură bandă cu acostament consolidat care este mult mai îngust decât o bandă normală de mers. Din păcate, TIR-urile păstrează regimul de mers din sectorul cu două benzi pe sens, încearcă să se depășească între ele și acroșează de obicei mașina unui șofer nevinovat care vine pe contrasens. Cam ăsta este scenariul-standard al accidentelor de pe sectorul Afumați și Șindrilița“, a explicat Lucian Diniţă, care a lucrat timp de 25 de ani în Poliţia Română, iar în perioada 2009-2014 a condus Direcţia de Poliţie Rutieră.

În același timp, pe Centura Capitalei au avut loc 7 accidente rutiere grave, soldate cu 2 persoane decedate, 7 rănite grav și 6 rănite ușor, iar pe DN1 au fost 6 accidente grave, soldate cu 6 persoane rănite grav și 7 persoane rănite ușor.
Cele mai aglomerate drumuri de intrare în București și care tranzitează județul Ilfov sunt: DN 1 (București-Ploiești), unde trec aproximativ 54.000 de vehicule pe zi, Autostrada A1 (București-Pitești), tranzitată de aproximativ 46.000 de vehicule pe zi, și DN2 (București-Urziceni), tranzitat zilnic de aproximativ 26.000 de vehicule. Practic, județul Ilfov este poarta de intrare/ieșire în/din București – o zonă extrem de tranzitată de către o populație care nu locuiește efectiv în această zonă, explică autoritățile.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.