Care regiune din România este cea mai săracă

Care regiune din România este cea mai săracă

 Regiunea Nord-Est a României se situa în 2016 pe locul patru în clasamentul regiunilor din UE cu cel mai scăzut procent din PIB pe cap de locuitor, înregistrând un scor mai bun doar faţă de trei regiuni din Bulgaria şi una din Franţa, arată datele publicate miercuri de Eurostat. 

Conform acestor date, din totalul de 276 de regiuni din Uniunea Europeană, 21 au un PIB per capita mai mic decât media din UE: cinci din Bulgaria şi Polonia, patru din Ungaria, trei din România (Regiunea Nord-Est, 36%, Sud-Vest Oltenia, 42%, Sud-Muntenia, 46%) şi Grecia, precum şi o regiune din Franţa (Mayotte, teritoriu situat la 70 km în Oceanul Indian şi devenit în 2011 al 101-lea departament francez). 

Pe de altă parte, există 19 de regiuni în UE cu un PIB per capita mai mare de 50% din media din UE: cinci în Germania, trei în Marea Britanie, două în Austria, şi câte una din Belgia, Cehia, Danemarca, Irlanda, Franţa, Olanda, Slovacia, Suedia şi Luxemburg. 

Regiunile UE cu cel mai mare PIB per capita în 2016 erau Inner London-West din Marea Britanie (611% comparativ cu media din UE), Marele ducat de Luxemburg (257%), sud-estul Irlandei (217%), Hamburg în Germania şi Bruxelles în Belgia (ambele cu 200%). 

Regiunea din România cel mai bine plasată în 2016 a fost Bucureşti-Ilfov, cu un PIB per capita de 139% comparativ cu media din UE. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping