Care ar fi fost cauza exploziei de pe Autostrada Moldovei construită de Umbrărescu Recomandat

Care ar fi fost cauza exploziei de pe Autostrada Moldovei construită de Umbrărescu

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri noaptea, după o explozie la o magistrală de gaz din Călimănești, județul Vrancea. În urma incidentului, patru muncitori ai firmei UMB Spedition care lucrează la construcţia Autostrăzii Moldovei au murit, iar alţi cinci au fost răniţi. Poliția a deschis un dosar penal.

Conducta Transgaz se afla la 1,2 metri sub pământ, au declarat surse oficiale pentru G4Media.ro.

PJ Vrancea anunță deschiderea unui dosar penal privind infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă:

„La locul producerii, din cursul nopții, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Vrancea, se află o echipă complexă formată din ofițeri specialiști – Serviciul Investigații Criminale și criminaliști care efectuează cercetarea la fața locului pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În această cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă precum și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Potrivit surselor G4Media.ro, în avizul Transgaz emis în 2020 scrie că nu se pot face lucrări mai aproape de 20 de metri fără finalizarea lucrărilor de protejare sau relocare a conductei. De asemenea, avizul Transgaz prevede ca în zona de protecție a conductei lucrările să fie făcute cu „atenție sporită”.

UPDATE 08:43 ISU Vrancea anunță cauza exploziei: Magistrala de gaze a fost fisurată în urma lucrărilor pe șantierul Autorstrăzii A7:  „Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”.

UPDATE 08:06 Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea, a declarat la Digi24 că „va trebui să vedem dacă proiectantul a prevăzut în proiect această conductă, existența ei, adâncimea ei. Se spune că era la o adâncime de doar 30 cm. Trebuie mers pe firul fiecărui risc care a declanșat această deflagrație”.

UPDATE DSU a transmis informaţii despre victime, anunță News.ro. Cinci victime au fost transportate prin diferite forţe la CPU Adjud, cu arsuri pe suprafaţa corporală şi 4 persoane carbonizate găsite de forţele de intervenţie la faţa locului şi declarate decedate.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.