Carburanții se scumpesc puternic pentru a doua zi consecutiv Recomandat

Carburanții se scumpesc puternic pentru a doua zi consecutiv

Vineri dimineață, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut prețul motorinei cu patru bani pe litru, la o zi după ce majorase prețul benzinei cu cinci bani pe litru.

Potrivit economica.net, pe data de 3 martie 2023, Petrom are în București un preț al benzinei standard de 6,58 lei/litru. La unele benzinării Mol prețul ajunge la 6,68 lei/litru, iar la unele stații Lukoil prețul este de 6,53 lei/litru.

Prețul motorinei standard este de 7,24 lei/litrul la stațiile Petrom din Capitală și urcă la 7,34 la stațiile OMV Petrom sau 7,3 lei/litru la Mol. Cu 7,22 lei/litru, cele mai mici prețuri sunt la Lukoil.

Este prima scumpire operată după un lanț mai lung de ieftiniri.

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă. Consumul a crescut ușor anul trecut, cu circa 3%.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.