Carambol cu 17 morți și zeci de răniți pe o autostradă în China

Carambol cu 17 morți și zeci de răniți pe o autostradă în China

Cel puțin 17 persoane şi-au pierdut viaţa şi 22 au fost rănite, duminică dimineața, într-un accident de circulaţie petrecut pe o autostradă din provincia Jiangxi, în estul Chinei.

"Accidentul a făcut 17 morţi, 22 de persoane au fost rănite, răniţii au fost transportaţi la spital", potrivit canalului de televiziune CCTV, citând autorităţile locale, care a adăugat că, deja, "cauza accidentului face obiectul unei anchete amănunţite".

"Accidentul de circulaţie major" a avut loc cu puţin înainte de orele 01.00 (sâmbătă, 17.00 GMT) în districtul Nanchang, a indicat postul de televiziune.
La aproximativ o oră după anunţul ştirii, poliţia rutieră din districtul Nanchang a dat recomandări şoferilor, avertizând că regiunea se confruntă cu o "ceaţă deasă". "Vizibilitatea la volan este proastă. Este o vizibilitate slabă, ceea ce poate provoca cu uşurinţă accidente de circulaţie", potrivit poliţiei.

"Vă rugăm să fiţi atenţi la farurile de ceaţă (...) încetiniţi, conduceţi cu atenţie, păstraţi o distanţă de securitate în raport cu maşina din faţă, evitaţi pietonii, nu schimbaţi benzile de circulaţie şi nu faceţi depăşiri", a adăugat poliţia.
Accidentele rutiere sunt frecvente în China din cauza lipsei unor controale stricte de siguranţă, relatează Agerpres, citând Reuters.

Luna trecută, o persoană a murit într-un ambuteiaj pe o autostradă din centrul Chinei, implicând sute de vehicule şi cauzată de vizibilitatea scăzută din cauza ceţii.

În septembrie, 27 de pasageri şi-au pierdut viaţa după ce un autobuz care îi transporta către unităţile de carantină din provincia Guizhou (sud-vest) s-a răsturnat pe o autostradă.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.