Când vom ajunge să trăim ca în Occident?

Când vom ajunge să trăim ca în Occident?

Diviziunile încă existente între est şi vest, culturale, sociale şi economice, s-au văzut în rezultatele alegerilor federale de luna trecută, când voturile est-germanilor au adus partidul extremist şi xenofob Alternativa pentru Germania (AfD) pentru prima dată în parlament.

Grav este că Germania continuă să fie divizată chiar şi în mentaliatea generaţiilor mai tinere, născute în ţara reunificată. Tinerii sunt influenţaţi de poveştile părinţilor şi bunicilor, scrie Deutsche Welle.

În landurile care făceau parte din Germania de Est, AfD a câştigat 20,5% din voturi, plasându-se pe locul doi în alegeri. Spre comparaţie, acest partid a obţinut doar 10,7% dintre voturi în vestul Germaniei.

„Este strigător la cer. Aştia nici mă­car nu au emigranţi care să trăiască cu ei acolo“, spune revoltat un pensionar din Berlin. Între 1989 şi 2001, circa 1,2 milioane de persoane au emigrat din estul ţării în vest.

Cel mai mare grup sunt tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani. Declinul populaţiei şi lipsa angaja­torilor importanţi au obturat perspectivele economice din unele regiuni din estul Germaniei porivit zf.ro.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.