Cadrul legal pentru sistemul digital eTIR este în vigoare. Operațional în 77 de state Recomandat

Cadrul legal pentru sistemul digital eTIR este în vigoare. Operațional în 77 de state

Noul cadru legal pentru digitalizarea completă a sistemului TIR (așa-numitul eTIR) a intrat în vigoare. Astfel, sistemul eTIR se deschide către 77 de țări de pe cele cinci continente.

Această modificare de referință va permite un tranzit transfrontalier complet fără documenete pe hârtie legate de provenineța mărfurilor, sub garanția vamală a sistemului TIR.
Sistemul internațional eTIR (vamă la vamă) va asigura schimbul de date legat de tranzitul internațional de mărfuri, vehicule sau containere în conformitate cu prevederile Convenției TIR între sistemele vamale naționale. El va permite vamilor să gestioneze datele privind garanțiile TIR, anunță IRU.


Sistemul TIR numără peste 30.000 de operatori autorizați și este acceptat la peste 3.500 de birouri vamale din întreaga lume.
De mai bine de 70 de ani, TIR a făcut comerțul mai rapid, mai ușor și mai sigur. Cadrul legal pentru digitalizare - noua anexă 11 la Convenția TIR a Națiunilor Unite - va consolida și extinde beneficiile TIR pentru comerțul multimodal global.
Pentru a marca acest moment important, a avut o ceremonie specială la ONU la Geneva, găzduită de CEE-ONU, cu 16 ambasadori și demnitari care au vorbit în sprijinul digitalizării TIR.

În afară de cele 77 de țări în care funcționează , Azerbaijan, Georgia, Iran, Moldova, Pakistan, Tadjikistan, Tunisia, Turcia și Uzbekistan sunt în procesul de interconectare a sistemelor de informații vamale cu sistemul internațional eTIR.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.