Bucurie pentru transportatorii din Croația după intrarea în Schengen și scoaterea controalelor Recomandat

Bucurie pentru transportatorii din Croația după intrarea în Schengen și scoaterea controalelor

Croația a bifat pentru debutul anului 2023 două victorii uriașe - adoptarea monedei euro și aderarea la Schengen. Acest lucru înseamnă că de anul viitor restricțiile din vămi vor fi ridicate, turismul va înflori iar transportatorii se bucură de mai mult profit.

Controalele la frontierele Croaţiei cu Slovenia şi Ungaria vor dispărea, iar cele de la graniţele cu Serbia, Bosnia şi Muntenegru vor fi consolidate.

Croaţia, unde turismul înseamnă aproximativ 20% din PIB, va deveni de acum şi mai atractivă pentru turişti. În plus, mulţi croaţi lucrează în ţările învecinate, iar naveta zilnică îi obligă să stea ore întregi în vămi, exact ca în România sau Bulgaria.

"De obicei, sunt multe ambuteiaje aici. Am aşteptat mult timp trecerea liberă la punctul ăsta. Acum, suntem foarte fericiţi!", spun croații care sărbătoresc victoria de la Consiliul JAI.

Bucuria cea mai mare este însă pentru transportatori. Libera circulaţie a mărfurilor înseamnă mai puţine cheltuieli şi mai mult profit.

De aceleași lucruri ar fi putut beneficia și România și Bulgaria dacă Austria și Olanda nu ne-ar fi blocat cu argumente nesustenabile aderarea la spațiul Schengen.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.