Belgia. Șofer profesionist român, riscă 4 ani de închisoare după ce a dus înapoi containerul cu ananas furat Recomandat

Belgia. Șofer profesionist român, riscă 4 ani de închisoare după ce a dus înapoi containerul cu ananas furat

Un șofer profesionist român, de 50 de ani, este acuzat de mai multe infracțiuni grave și pedeapsa cerută de procurori e de 4 ani de închisoare.

Potrivit Provincie Zeeland Courant, șoferul român Janos H. își va aminti multă vreme prima sa cursă pentru noul său angajator, Andrea Trans. Ca probă, el a trebuit să ridice un container cu ananas înghețat de la Fruitkaai 188 și să-l livreze la Bredabaan, în Brasschaat. Janos a făcut ceea ce i s-a cerut, la 29 decembrie 2020, și a ridicat containerul. El a primit codul PIN pentru încărcare prin e-mail. În drum spre Bredabaan, Janos a primit un apel telefonic și i s-a spus că adresa de livrare nu era corectă. A trebuit staționeze până când primea o nouă adresă de livrare. O zi mai târziu, șeful său i-a spus că trebuie să returneze containerul la Fruitkaai. Când s-a întors la firma de unde luase containerul, Janos a fost imediat încătușat, deoarece containerul fusese semnalat ca fiind furat. Camionul său avea o plăcuță de înmatriculare falsă atașată cu sârmă de cupru. Potrivit procurorului, o cutie cu ananas lipsea din containerul frigorific, exact spațiul necesar unei încărcături mari de cocaină. Procurorul crede că, de fapt, containerul a fost ridicat și returnat după o zi, după ce traficanții au scos cocaina din el.

Janos visa să-i cumpere fiului lui o casă în Dubai

Potrivit procurorului, Janos H. se credea deja bogat, deoarece smartphone-ul său conținea fotografii cu apartamente de lux din Dubai. El a fost în contact cu agenții imobiliari de acolo. Avocații românului au solicitat achitarea. Polițiștii și procurorul suspectează că sigiliul containerului a fost modificat, după ce cocaina a fost scoasă din el. „Când cerem să examinăm sigiliul pentru identificarea amprentelor digitale sau a urmelor de ADN ale clientului nostru, anchetatorii refuză să se conformeze. Se bazează pe experiența lor. Se pare că toată lumea este expertă din experiență astăzi. Nu există dovezi clare în acest dosar”, au argumentat avocații Nathalie Van Sande și Liliane Verjauw, apărătoarele românului. Pentru fotografiile apartamentelor din Dubai pe smartphone-ul său, Janos H. a avut o altă explicație. El a fost în contact cu un vânzător de diamante. Dacă s-ar încheia o afacere planificată, Janos H. ar câștiga mulți bani din asta. El a vrut să cumpere un apartament de 400.000 până la 600.000 de euro în Dubai, pentru fiul său. „Nu este niciodată o infracțiune să ai un plan”, le-a spus Janos H. anchetatorilor. Judecătorii se vor pronunța în cazul românului pe 15 iulie.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.