Belgia. 103 camioane cu șoferi est-europeni, confiscate la Zeebrugge și Pittem Recomandat

Belgia. 103 camioane cu șoferi est-europeni, confiscate la Zeebrugge și Pittem

Poliția, procurorii și inspectorii sociali au confiscat peste o sută de camioane în apropierea portului Zeebrugge și în Pittem (Flandra de Vest) în ultimele săptămâni.

Proprietarii sunt suspectați de fraudă socială și de ignorarea regulilor privind salariile belgiene.
14 camioane aparțin unei companii lituaniene active în portul Zeebrugge. Au fost confiscate la 23 februarie. În timpul unei a doua operații, 89 de camioane poloneze și românânești au fost sechestrate. Proprietarii sunt suspectați de așa-zisele practici de dumping social.
Magistratul Muncii Filiep De Ketelaere a declarat: „Este probabil un caz clasic de dumping social. Șoferii polonezi, români și lituanieni sunt aduși în Belgia la muncă. Petrec noaptea la Zeebrugge, dar majoritatea transporturilor le fac în Belgia. Sunt înregistrați în țara de origine și nu primesc salarii belgiene. În practică înseamnă că patronii angajează trei șoferi la prețul unui șofer belgian. Aceasta este concurența neloială.”.
"De obicei dorm în cabina lor, am convenit cu angajatorii lor că șoferii se vor întoarce în Polonia, România sau Lituania.", a declarat De Ketelaere.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.