Autostrada Sibiu - Făgăraș se poate deschide în 6 ani. Are 70 kilometri

Autostrada Sibiu - Făgăraș se poate deschide în 6 ani. Are 70 kilometri

Potrivit specialiștii, Autostrada de numai 70 de kilometri ar putea fi terminată în 6 ani.

CNAIR a anunțat, azi, în ce stadiu este autostrada Sibiu - Făgăraș.

„Proiectul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș are avizul Comitetului Director al Administrației Bazinale de Apă Olt (ABA). Documentația tehnică a fost supusă analizei Comitetului Director al Administrației Naționale Apele Române (ANAR), care a formulat observații tehnice, ceea ce implică modificarea liniei roșii.
În prezent, elaboratorul Studiului de fezabilitate implementează observațiile și urmează să retransmită documentația revizuită.
Ulterior, documentația va fi reanalizată în cadrul Comitetului Director ANAR, iar după aceea va fi declanșată procedura pentru emiterea Avizului de Gospodărire a Apelor, respectiv:
• Se transmite aprobarea ANAR și documentația către Ministerul Apelor și Pădurilor;
• Ministerul transmite către ANAR împuternicirea pentru Administrația Bazinală de Apă (ABA) să semneze Protocolul;
• Protocolul semnat de către ABA este transmis către CNAIR pentru semnare;
• Protocolul cu toate semnăturile se întoarce la ABA;
• Se emite Aviz de Gospodărire a Apelor.


După obținerea Avizului de Gospodărire a Apelor, se poate elibera Acordul de Mediu”, potrivit unui comunicat al CNAIR.


„Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate. Traseul începe cu un nod rutier care face legătura la Codlea cu autostrada Ploieşti-Braşov şi se încheie în apropiere de Făgăraş, printr-un nod de mare viteză care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Făgăraş. În plus, în zona municipiului Braşov, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Braşov-Bacău”, a precizat Drulă, în urmă cu jumătate de an.

În luna iunie, CNAIR a prezentat varianta de traseu dată de revizuirea studiului pentru tronsonul de autostradă Sibiu - Făgăraş, care, de la Râuşor, va avea drum de legătură cu Făgăraşul, în total 70 de kilometri.
Astfel, Autostrada Sibiu - Făgăraş se va lega de Sibiu - Boiţa în zona Boiţa, unde va fi construit un sens giratoriu.


Va continua apoi prin zona Turnu Roşu, Sebeşu de Jos, Racoviţa, Mârşa, unde se vor construi  ieşiri şi intrări pe autostradă.
Va continua prin zona Scoreiu, va intersecta DJ 105J (Porumbacu de Sus-Porumbac de Jos), iar la DC 50 (Sărata) va intersecta DN1, va ocoli satul Scoreiu, după care revine în peste DN1, intersectând DJ 105H (Arpaşu de Jos- Arpaşu de Jos).
Va trece apoi pe lângă Ucea de Sus unde vor fi amenajate ieşiri şi intrări pentru Ucea de Sus şi Corbi, urmând să intersecteze DJ 103 (Viştea de Sus şi Viştea de Jos) apoi DC 80 (Olteţ-Drăguş).
Va intersecta  DJ 105B (Sâmbăta de Jos-Sâmbăta de Sus) unde se vor amenaja ieşiri şi intrări, DJ 103F (Voila-Voivodeni), DC 75 (Luţa-Beclean), DJ 104C (Hurez- Săsciori), DJ 104B (Ileni) unde vor fi amenajate ieşiri şi intrări spre Ileni şi Făgăraş.  
Legătura dintre autostradă şi DN1 se va realiza  lângă Râuşor, intersectând  DC 68 şi va include şoseaua de centură  din nordul municipiului (5 km), ieşind la DN1 cu un nod.  Autostrada nu vizează şoseaua ocolitoare a Făgăraşului din sudul urbei (de la Olt).

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.