Austria și Italia înființează de puncte de testare anti-COVID. Fără test, nu se intră în Germania Recomandat

Austria și Italia înființează de puncte de testare anti-COVID. Fără test, nu se intră în Germania

Pentru a contracara răspândirea mutațiilor virusului Sars-Cov-2, guvernul german a decis să limiteze intrarea în țară din Republica Cehă și Tirolul austriac la persoanele care pot prezenta un test COVID negativ.

Șoferii de camioane nu vor fi scutiți de la această obligativitate. Aceasta înseamnă că șoferii de camioane care intră în Germania din Tirol trebuie să prezinte un certificat care să ateste că sunt negativi la un test antigen Covid-19 (documentul trebuie să fie în engleză sau germană), eliberat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în Germania, scrie transportoeuropa.
Pentru a ajuta transportatorii care se îndreaptă spre Germania, au fost amenajate centre de testare începând cu dimineața zilei de 15 februarie 2021 pentru șoferii de vehicule grele. Armata a înființat un post pentru testare anti-COVID la Brenner, la frontiera dintre Italia și Austria. De asemenea, în provincia Bolzano se pregătesc alte puncte de testare anti-COVID.
Reamintim că, începând din 14 februarie, ora 00:00, Germania solicită şoferilor profesionişti să se înregistreze şi să prezinte un test negativ COVID-19 în cazul în care, în ultimele 10 zile, au stat sau au tranzitat Slovacia, Cehia şi provincia austriacă Tirol, declarate "zone care prezintă motive de îngrijorare privind noile tulpini COVID-19".

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.