Au furat motorină din camion, dar „au dat-o la pace” și nu au făcut pușcărie

Au furat motorină din camion, dar „au dat-o la pace” și nu au făcut pușcărie

În jurul orei 1 :00, au sustras din rezervorul unui tir parcat pe marginea părții carosabile din Cisteiul de Mureș, cantitatea de 200 litri de motorină, cu consecința producerii unui prejudiciu în cuantum de 1200 lei în patrimoniul unei firme.


Fiind audiați în calitate de suspecți, cei doi au recunoscut săvârșirea faptei, achitând persoanei vătămate prejudiciul cauzat, fapt confirmat de reprezentantul legal al persoanei vătămate.

Celor doi bărbați nu li s-a adus la cunoștință calitatea de inculpat întrucât, deși au fost citați în mod legal, nu s-au prezentat la chemările organelor judiciare, din verificările efectuate rezultând că aceștia se află plecați într-o țară străină, împreună cu familia, și nu se cunoaște data întoarcerii acestora.
Procurorul arată că din analiza materialul probator rezultă că, sunt întrunite condițiile legale și de oportunitate privind dispunerea unei soluții de renunțare la urmărirea penală, întrucât nu există interes public în urmărirea faptei săvârșită de inculpați întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin. (l) Codul penal, art. 229 alin. (l) lit. b) Codul penal, totodată urmând a dispune renunțarea la urmărirea penală față de aceasta.

„Confirmă soluția de renunțare la urmărire penală stabilită de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud în dosarul privind comiterea de către inculpați, a infracțiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin. (l) Codul penal, art. 229 alin. (l) lit. b) din Codul penal, în dauna persoanei vătămate. 275 alin. 3 C. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în hotărârea Judecătoriei Aiud. (ziarulunirea)



SCHMITZ CARGOBULL S.KOE IN ROMANIA


ETC IVECO GALATI

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.