Au cumpărat motorină de 5.000 euro cu cardul unui prieten șofer de camion. Ce a decis instanța? Recomandat

Au cumpărat motorină de 5.000 euro cu cardul unui prieten șofer de camion. Ce a decis instanța?

Cinci români au fost achitați, deși au fost găsiți vinovați de instanța penală din Bruges pentru fraudă informatică. Potrivit Procuraturii, aceștia au alimentat fără permisiune combustibil în valoare de aproape 5.000 de euro folosind un card de combustibil de la o companie de transport din Zedelgem, scrie cotidianul belgian Het Laatste Nieuws.

Ancheta a început când angajatul, P.R. (34 de ani), a declarat angajatorului că a folosit greșit cardul de combustibil. Potrivit Procuraturii, acesta a mers să alimenteze cu ajutorul a patru compatrioți din Houthulst și apoi a revândut combustibilul.

Inculpații nu numai că au alimentat direct autovehicule, ci au umplut și canistre. Între 10 aprilie și 24 iunie 2023, aceștia ar fi furat în acest fel 4.633,76 euro de pe cardul de combustibil. Procurorul a subliniat că inculpații au rambursat deja această sumă. Mai mult, aceștia aveau cazier curat, așa că nu a cerut o pedeapsă anume.

Șoferul român de camion care deținea cardul a declarat că a săvârșit infracțiunile la cererea unuia dintre ceilalți inculpați.

„A luat decizia stupidă de a-i lăsa pe ceilalți să-și umple rezervoarele cu cardul lui de combustibil”, a argumentat avocatul său, Mieke Byttebier.

„De fiecare dată când își introducea codul primea între 2 și 300 de euro”, a mai spus el.

Cu toate acestea, G.F. (49 de ani), fiul său G.F (21 de ani), T.A.P. (31 de ani) și F.T. (34 de ani) au negat ferm că ar fi știut că pot comite o infracțiune și câștigă de pe urma acesteia și, prin urmare, au cerut achitarea.

„Au crezut că le cere să-l ajute”, a pledat avocatul celui din urmă.

Cu toate acestea, instanța i-a găsit pe cei cinci vinovați, dar niciunul nu a fost pedepsit.


VLASE AMBASADOR F-MAX


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.