Atenție, șoferi ! Vreme foarte proastă pentru condus Recomandat

Atenție, șoferi ! Vreme foarte proastă pentru condus

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații și polei, valabilă până miercuri în cea mai mare parte a țării, dar și un cod galben de ninsori abundente și vânt puternic, până luni la prânz, în jumătatea de sud a țării.

Codul galben de ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și intensificări ale vântului este valabil de duminică, ora 18.00, până luni, ora 14.00.


În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), însudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10...20 cm și izolat 30...40 cm. 

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h în regiunile sudice și de 60...70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

Informarea meteo anunță precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ și polei, de duminică ora 10.00, până miercuri, ora 10.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 15...30 l/mp.

Temporar va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei.

În a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Local și temporar va mai ninge, mai notează meteorologii.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.