ATENȚIONARE. Vânt în rafale ce pot depăşi 55 de kilometri la oră

ATENȚIONARE. Vânt în rafale ce pot depăşi 55 de kilometri la oră

Meteorologii au emis, joi, o informare de vânt puternic, cu rafale ce pot depăşi 55 de kilometri la oră, până sâmbătă seară. Pentru 18 judeţe a fost emis cod galben, la munte rafalele depăşind 110 kilometri la oră. În unele zone va apărea polei.ANM a emis, joi, o informare de vânt puternic, valabilă până sâmbătă, la ora 20.00.
”Vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineaţa zilei de vineri (14 ianuarie) local şi în estul, sudul şi centrul ţării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45...55 km/h, mai mari în zona montană înaltă şi în Moldova”, anunţă ANM.

Potrivit sursei citate, pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie), se va forma polei în nord, centru şi nord-est.

Pentru 18 judeţe a fost emis cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, de joi, de la ora 18.00, până sâmbătă seară.

”În Carpaţii Orientali şi Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 90…110 km/h şi zăpada va fi spulberată. Începând din dimineaţa zilei de vineri (14 ianuarie) vântul se va intensifica şi în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăşi 55...65 km/h”, a mai transmis ANM.

Din după-amiaza zilei de vineri (14 ianuarie) în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.