Atenție șoferi! Revin ploile torențiale

Atenție șoferi! Revin ploile torențiale

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare de cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, pentru şapte judeţe, valabilă în intervalul 15.00- 22.00. Fenomene meteo extreme se vor semnala, pe arii restrânse, începând cu ora 12.00.


Meteorologii avertizează că, începând cu ora 12.00, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia şi pe arii restrânse în Oltenia, Moldova şi la munte.

Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 30...40 l/mp.

"În judeţele Constanţa, Tulcea, Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Vrancea şi Argeş pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 25 l/mp şi izolat 50...60 l/mp", transmite ANM.

Şi în zilele următoare vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, îndeosebi după-amiaza şi seara, în special în zonele de deal şi munte precum şi în nordul şi centrul ţării.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping