Atenție șoferi: Cehia și Polonia au început controale la graniță! Recomandat

Atenție șoferi: Cehia și Polonia au început controale la graniță!

Republica Cehă și Polonia au întreprins marți acțiuni coordonate pentru a introduce controale de-a lungul frontierelor lor cu Slovacia, pentru a reduce fluxurile de migrație ilegală și activitatea traficanților, au anunțat marți aceste țări.

Controalele înăsprite vor începe miercuri și vor dura 10 zile, cu posibilitatea de a prelungi verificările și după aceea.

"Aceasta este o măsură necesară pentru lupta eficientă împotriva grupurilor de contrabandiști și a migrației ilegale", a declarat ministrul ceh de interne Vit Rakusan pe platforma de socializare X, scrie Reuters.
"Controalele vor avea loc aleatoriu pe toată lungimea frontierei cu Slovacia, astfel încât să limiteze cât mai puțin posibil traficul transfrontalier și să nu împovăreze inutil traficul sau pasagerii."

Slovacia s-a confruntat cu un număr tot mai mare de imigranți ilegali care intră în țară și se îndreaptă spre Germania și Europa de Vest. Migranții, predominant bărbați tineri din Orientul Mijlociu și Afganistan, au venit mai ales pe așa-numita rută balcanică, intrând în Ungaria dinspre Serbia.
Fostul prim-ministru de stânga al Slovaciei, Robert Fico, a adoptat o poziție fermă în această privință înainte de alegerile de la sfârșitul săptămânii trecute, pe care partidul său le-a câștigat. El încearcă acum să formeze un guvern și a declarat că paza frontierei cu Ungaria va fi o prioritate absolută.

Ministerul de Interne al Slovaciei nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii.

Ministrul polonez de interne, Mariusz Kaminski, a declarat că a informat omologii din Germania, Slovacia, Austria și Republica Cehă, precum și Comisia Europeană, cu privire la noile controale, în conformitate cu normele zonei Schengen a Uniunii Europene pentru călătorii fără vize.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.