Apare o nouă autostradă în Bucovina. Cine vrea să construiască?
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare
Irinel Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, anunță că au fost depuse oferte pentru al doilea lot din Autostrada Pașcani-Suceava. Această autostradă va ajunge în inima Bucovinei, cea mai frumoasă zonă a României, care însă nu a beneficiat de infrastructura necesară pentru turism de masă.
Noua autostradă se va lega și cu Aeroportul din Suceava, ceea ce va duce la o adevărată explozie a turismului în Bucovina.
„Avem oferte pentru cel de-al doilea lot din autostrada spre inima Bucovinei. Astăzi au fost depuse oferte și pentru construirea celui de-al doilea lot al Autostrăzii Pașcani-Suveava #A7, respectiv Lotul 2 Roscani-DN 29 x Aeroport Suceava”, spune acesta.
Ofertanții sunt:
Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. (România)
Asocierea DANLIN XXL SRL (lider) – INTERTRANSCOM IMPEX SRL (România)
WEBUILD SPA – MILANO (Italia)
Contractul prevede construcția a: 28,97 km lungime traseu, 44 structuri (poduri, pasaje, viaducte), dintre care două au complexitate tehnică ridicată: podul peste râul Siret și DJ208C (845,10 m) și pasaj peste CF511 (625,10 m), proiectate pentru o durată de viață de 120 ani, două centre de Întreținere și Coordonare, parcări de scurtă durată, spații de servicii tip S1 și S3, dotate cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice, trei noduri rutiere:
1) Nod rutier Roșcani
2) Nod rutier Dumbrăveni
3) Nod rutier Aeroport Suceava, a cărui legătură se va realiza printr-un drum de legătură de 5,25 km.
Durata contractului va fi de 30 luni, din care 6 luni pentru etapa de proiectare și 24 luni pentru etapa de execuție, iar valoarea maximă a acestuia este de 3,6 miliarde euro, fără TVA, finanțarea acestuia fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin cadrul Programului Transport 2021-2027.
„Autostrada Pașcani – Suceava va avea o lungime totală de aproximativ 62 km, este împărțită în două loturi, iar traseul acesteia traversează județele Iași, Botoșani și Suceava. Acest proiect se realizează în colaborare cu autoritățile publice locale, ocazie cu care vreau să le mulțumesc președinților consiliilor județene Iași și Suceava pentru promovarea continuă și implicarea în acest proiect”, declară Irinel Ionel Scrioșteanu.
Articole înrudite
- Încărcătura unui camion a căzut din remorcă. Știm cauza
- Șofer de camion din Moldova, descoperit mort în zăpadă. Băuse cu un coleg
- Șofer, la spital după ce a fost „avariat” în giratoriu de un camion
- 4.100 euro amendă pentru o firmă românească. Un camion al său, condus de un șofer de la o altă companie
- Vietnamezi transportați ilegal cu un camion. Poliția i-a oprit urgent!