ALERTA Parlamentul European cere ca un camion să fie controlat un minut la granițele României

ALERTA Parlamentul European cere ca un camion să fie controlat un minut la granițele României

Comisia pentru petiții a Parlamentului European a aprobat o propunere de rezoluție prin care se solicită luarea unei decizii ferme privind aderarea deplină la Schengen a Bulgariei și României până la jumătatea anului.

Se mai așteaptă ca eurodeputații să ceară Comisiei Europene să propună introducerea imediată a unei reguli obligatorii conform căreia controalele asupra camioanelor la frontierele interne ale UE să dureze un minut pentru fiecare camion, relatează BTA.

Documentul notează că sute de camioane sunt în prezent blocate la frontierele interne ale UE în așteptări extrem de lungi din cauza unor controale pentru care nu a fost stabilită nicio limită legislativă. Lipsa unor posibilități suficiente de verificare la frontiere duce la formarea de cozi, iar acest lucru duce la deteriorarea sănătății și siguranței șoferilor și la creșterea costurilor de muncă.

Așteptarea la frontiere duce la pierderi de sute de mii de euro pentru întreprinderi, la poluarea aerului, la deteriorarea calității apei și la poluarea fonică, iar situația de la frontierele cu țările din Balcanii de Vest este deosebit de îngrijorătoare, potrivit textului aprobat astăzi.

Pe larg AICI


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.