Alarmă. Șoferii dezavantajați în cazul polițelor RCA

Alarmă. Șoferii dezavantajați în cazul polițelor RCA

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.) a solicitat luni comisiei de buget-finanţe din Camera Deputatilor modificarea a două articole din legea RCA, referitoare la termenului de plată a despăgubirii şi stabilirea sumei, considerând că prevederile actuale sunt dezavantajoase pentru şoferi şi avantajează companiile de asigurări.

“Am transmis aceste doua modificari pe ultima suta de metri, pentru ca aceasta comisie a invitat la mai multe sesiuni de dezbateri doar transportatorii si asiguratorii, uitand ca in aceasta piata exista si asociatii ale service-urilor auto, ale consumatorilor, ale brokerilor de asigurari, ale victimelor accidentelor de circulatie etc.” a declarat Cristian Muntean, Presedinte ASSAI.

Reprezentanţii service-urilor auto până in luna septembrie 2016 termenul de plata a despagubirii a fost de 10 zile, ”chiar daca acesta era incalcat de cele mai multe ori de catre anumiti asiguratori, atunci cand acestia trebuiau sa isi onoreze obligatiile de despagubire”. Ulterior, Guvernul Ciolos, odata cu emiterea OUG a RCA, a prelungit termenul de plata la 40 de zile.

În ceea ce priveşte plata despăgubirilor, legea prevede că ele se stabilesc ”pe baza preţurilor de referinţă pe piaţă la data producerii riscului asigurat”, dar membri ASSAI spun că ”este absolut imposibil sa fie calculat un pret clar de referinta valabil pentru toate unitatile reparatoare, in conditiile in care Registrul Auto Roman are in evidenta peste 9860 de unitati reparatoare autorizate, dintre care, 15% se inchid/infiinteaza anual”.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.