Afacerile cu mașini, creștere substanțială

Afacerile cu mașini, creștere substanțială

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în iulie cu 12,7%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel din luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,1%, serie brută, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).


În iunie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, afacerile cu maşini au crescut cu 7,3%, iar serviciile prestate populaţiei au avansat cu 1,3%.

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 12,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,1%.

Avansul s-a datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+46,4%), comerţul cu autovehicule (+24,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6%).

Scăderi au înregistrat activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-14,5%).

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a crescut atât ca serie brută cu 5,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,6%.

Avansul a fost susţinut de creşterile din serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+15,3%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+8,5%) şi de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3%).

Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-9,2%).

În 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,1% faţă de 2016, ritm încetinit faţă de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,5%.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping