Accidentul cu 7 morți, văzut prin ochii mamei tânărului șofer de camion Recomandat

Accidentul cu 7 morți, văzut prin ochii mamei tânărului șofer de camion

Mama tânărului care se afla la volanul camionului implicat în accidentul cu 7 morți, de la Bălțați, județul Iași, a postat un mesaj cutremurător pe o rețea de socializare.

Familia șoferului profesionist Andrei Radu, din Dumești, a fost greu încercată.

Încă din dimineața tragediei, pe 1 februarie 2022, în mediul online și în mass-media, tânărul de numai 30 de ani de la volanul a fost acuzat de producerea accidentului.

Ancheta procurorilor în acest caz este în desfășurare și, până în acest moment, nu se poate spune dacă tânărul are sau nu vreo vină în tragedia de la Bălțați.

Recent, pe rețelele de socializare mama tânărului a postat un mesaj greu de citit de orice părinte. Femeia își strigă durerea și postează din când în când fotografii cu fiul ei.

”Trec zilele cu greu… încă te aștept, copilul meu frumos… știu că nu te vei mai întoarce… mi-e dor de tine, mi-e foarte dor… vei rămâne viu în amintirea mea, în sufletul meu, în tot ce mișcă. Te iubesc, suflet bun!”, a scris pe rețelele de socializare Maria Macovei, mama tânărului.

Dinamica accidentului

Pe 1 februarie 2022, la Bălțați și-au pierdut viața 7 oameni după impactul dintre un camion cu remorcă, o ambulanță și o autoutilitară.

Accidentul a avut loc în jurul orei 7:00, într-o curbă extrem de periculoasă. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe și echipaje de Poliție, după ce, prin apelul la 112, s-au anunțat mai multe victime ce se aflau în stop cardio-respirator.

Medicii ajunși la fața locului au încercat în zadar salvarea celor 7 victime, fiind nevoiți să declare decesele rând pe rând.

Printre cele 7 victime s-au numărat Andrei Radu, șoferul camionului, precum și 6 bărbați ce se aflau în microbuz.

Aceștia se îndreptau spre Iași, unde lucrau în construcții. Toți erau vecini și prieteni. Moartea lor a șocat întreaga comunitate din localitatea ieșeană Balș, unde locuiau toți.

Din ambulanță nu a fost nimeni rănit grav, iar gravida ce trebuia să ajungă la maternitate, pregătită să nască, a scăpat ca prin minune. La câteva ore după impact a adus pe lume un băiețel perfect sănătos.

Asistenta a scăpat doar cu o sperietură, iar Maricel Corban, șoferul ambulanței, a avut nevoie de o intervenție chirurgicală și câteva zile de spitalizare.

Verificări amănunțite

Accidentul este acum anchetat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași și mai mulți polițiști delegați de la Serviciul Rutier Iași.

Întreaga acțiune de stabilire a cauzei exacte care a dus la producerea cumplitului accident se desfășoară la Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice (LIEC). Laboratorul, care se află în Iași, are mai mulți specialiști în criminalistică ce analizează totul în detaliu. Rezultatele obținute în urma expertizelor ce se desfășoară aici ar putea da totul peste cap.

Până acum tânărul șofer profesionist a fost arătat cu degetul și învinovățit de toată lumea că el a fost ”criminalul”.

Lucrurile ar putea să se schimbe radical, să apară noi ipoteze.

Se vorbește acum despre o posibilă vinovăție a șoferului de pe ambulanță, Maricel Corban, sau chiar despre o culpă comună.

Accidentul mortal de la Bălțați este în continuare ”disecat” de anchetatori, pentru a se afla adevărul.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.