A pornit primul tren turistic al României

A pornit primul tren turistic al României

Transilvania Train, primul tren turistic românesc, va porni la drum joi, din Gara Braşov, şi va circula, în perioada 31 august - 3 septembrie 2017, pe ruta Braşov - Sighişoara - Mediaş - Alba Iulia - Sebeş - Sibiu - Făgăraş - Braşov, informează CFR Călători.

Proiectul este realizat de către "câţiva tineri entuziaşti", în parteneriat cu CFR Călători, după modelul celebrului tren Orient Express.

Astfel, timp de 4 zile, participanţii vor intra în atmosfera tradiţiilor şi obiceiurilor cu specific transilvănean, bucurându-se de activităţi recreative şi educative unice, de la degustări de vin sau prânzuri câmpeneşti în regiuni cu încărcătură culturală, la diverse ateliere de lucru - arhitectura săsească, echitaţie, ţiglărie etc.

Programul include şi evenimente exclusiviste şi rare, cum ar fi concertul de muzică clasică din Piaţa Mică din Sibiu sau concertul de orgă la Biserica Evanghelică din Sebeş.

Călătoria cu Orient Expressul de România reprezintă, pentru cei care şi-au rezervat deja bilete, un prilej ideal de socializare, o experienţă unică de vacanţă, reunite nu doar într-un clasic pachet turistic, ci şi într-un un pachet cultural.

"Ne bucurăm să fim parteneri în acest proiect. Reprezintă o premieră feroviară pentru noi, realizată în integralitate de români, pentru români. Ne dorim cu toţii cât mai multe asemenea proiecte, pentru că avem o ţară frumoasă, cu oameni speciali şi tradiţii istorice care merită să fie explorate şi cunoscute de cât mai mulţi turişti din toata lumea", a declarat Iosif Szentes, directorul General CFR Călători.

CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.