A oprit cu camionul său un alt camion condus de un șofer profesionist care leșinase pe autostradă

A oprit cu camionul său un alt camion condus de un șofer profesionist care leșinase pe autostradă

Un șofer german de TIR e erou, după ce acum 6 zile a reușit să oprească cu camionul său un alt camion care rula cu viteză și al cărui șofer își pierduse conștiența, la volan. Șoferul salvator a vorbit pentru Bild despre experiența din momentele când și-a dat seamă că situația e critică.

Falko Lehmann, 38 de ani, cunoscut de prieteni ca „Brummi Falko”, conduce de obicei prin Europa și transportă containere de peste mări cu TIR-ul său. 

„Joi, în jurul orei 11.45, la Ottendorf-Okrilla, conduceam pe autostradă în direcția Dresda și am avut un coleg începător la bord. Un alt camion se afla pe banda stângă, apoi s-a izbit în bară de protecție din stânga, pe centrul șoselei. M-am speriat. Ucenicul meu a fost de părere că șoferul celălalt ațipise puțin”, spune Brummi Falko. Camionul polonez despre care el povestește mergea cu aproximativ 90 km/h, s-a clătinat și a lovit în mod repetat parapetele de protecție de pe mijlocul autostrăzii. „Mi-a fost imediat clar: trebuie să-l opresc. Așa că m-am deplasat la același nivel, m-am uitat și i-am văzut capul. Era pe volan. Șoferul era leșinat”. Falko e șofer profesionist instruit din 2014 și a decis să înceapă o manevră îndrăzneață de conducere. (libertatea.ro)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.