A murit după ce excavatorul pe care îl opera a căzut peste el

A murit după ce excavatorul pe care îl opera a căzut peste el

Un muncitor în vârstă de 50 de ani de la cariera de piatră din localitatea Morlaca a decedat, luni, după ce peste excavatorul pe care îl opera au căzut bolovani şi pietre care au acoperit cabina utilajului.

Conform unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, incidentul a fost sesizat poliţiştilor din Huedin, care au făcut cercetări la faţa locului.

"Un bărbat de 50 de ani, din comuna Poieni, angajat al carierei, în timp ce opera un utilaj hidraulic, excavând material din peretele vertical al carierei, a fost surprins de o alunecare de material din perete, utilajul fiind acoperit cu pietre şi nisip. La faţa locului s-a intervenit în vederea eliberării persoanei aflate în cabina excavatorului, iar în urma activităţilor de salvare, a fost constatat decesul persoanei", arată IPJ.

Corpul victimei a fost scos din cabină de către echipe ale Detaşamentului de Pompieri Huedin, care au intervenit cu două autospeciale, un ofiţer şi zece subofiţeri. Au fost folosite două buldoexcavatoare pentru a se crea acces spre cabina utilajului acoperit cu pietre.

Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.