A mai apărut o companie de stat care face autostrăzi cu salarii de milioane Recomandat

A mai apărut o companie de stat care face autostrăzi cu salarii de milioane

Conducerea executivă a Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR) a aprobat, la un an de la operaţionalizarea acesteia, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024, în valoare de 34,247 milioane de lei, printr-un ordin comun al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Ministerului Finanţelor (MF) şi Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS).

"Bugetul aprobat prevede venituri totale în valoare de 34.247,31 mii lei şi urmează a fi publicat în Monitorul Oficial al României. Pentru buna funcţionare a companiei, într-o primă fază, până la sfârşitul anului, vor fi contractaţi peste 80 de angajaţi. În perioada imediat următoare, vor fi întreprinse acţiuni pentru angajarea personalului de specialitate şi asigurarea dotărilor necesare implementării contractelor de infrastructură de transport rutier. Menţionez că toate anunţurile de angajare vor fi anunţate public şi transparent pe site-ul companiei", a declarat directorul general Gabriel Budescu, potrivit unei informări transmise sâmbătă seara de MTI.

Conform instrumentului de motivare care însoţeşte proiectul de Ordin comun pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, publicat la sfârşitul lunii aprilie pe site-ul MTI, prin proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024, rezultatul brut (profit) prognozat pentru anul 2024 este de 10,845 milioane de lei, în creştere faţă de cel preliminat/realizat în 2023 (1,11 milioane de lei).
ADVERTISING

 

Veniturile totale în valoare de 34,247 milioane de lei, în structură, cuprind veniturile din exploatare, în sumă de 31,590 milioane de lei, care deţin o pondere 92,24% în veniturile totale, şi veniturile financiare, de 2,658 milioane de lei, care deţin o pondere de 7,76% în veniturile totale. Veniturile financiare reprezintă dobânzile calculate la depozitele constituite în bancă din capitalul social vărsat.

 

Veniturile din exploatare sunt programate pentru anul 2024, având în vedere veniturile proprii din rovinietă, estimate a fi realizate pentru perioada ianuarie - decembrie 2024, numărul de personal angajat până la sfârşitul lunii decembrie 2023, precum şi cel estimat a fi angajat în etapa a doua de recrutare (51 posturi) şi, respectiv, a treia (27 de posturi), rezultând un total de 86 de persoane la finele anului 2024, se arată în proiectul de ordin.

"CNIR încasează lunar de la CNAIR un procent de maximum 15% din valoarea rezultată din diferenţa dintre veniturile din tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România înregistrate de CNAIR în luna precedentă, în conformitate cu datele rezultate din conturile de clasa 7, grupa 70 'Cifra de afaceri netă', din balanţa de verificare, şi cheltuielile cu comisioanele aferente distribuitorilor de roviniete, la această diferenţă adăugându-se TVA. CNAIR virează lunar sumele prevăzute mai sus până la ultima zi din luna în curs pentru luna precedentă în contul indicat de CNIR. CNIR comunică în scris, către CNAIR, lunar, până la data de 15 a fiecărei luni pentru luna precedentă, numărul de angajaţi cu contract individual de muncă înregistrat în sistemul electronic Revisal. CNAIR va informa CNIR lunar, până la data de 27 a fiecărei luni pentru luna precedentă, cu privire la valoarea viramentului ce va fi efectuat în contul CNIR, pe baza facturii emise de către CNIR'', se spune în document.


VLASE AMBASADOR F-MAX


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.