A jucat în Liga Campionilor și acum e șofer de camion. Despre ce român e vorba? Recomandat

A jucat în Liga Campionilor și acum e șofer de camion. Despre ce român e vorba?

Dumitru Mitu (49 ani) a evoluat de-a lungul carierei pentru echipe de top din România și a prins și contracte la formații din Europa cu care a jucat în Liga Campionilor. Deși a câștigat bani mulți ca fotbalist, i-a risipit pe toți și a ajuns șofer pe camion. Povestea prințului ajuns cerșetor.

Din Liga Campionilor, șofer pe tir
Dumitru Mitu a jucat la Steaua (1991-1993), CFR Cluj (2006-2007), Dinamo Zagreb și Panathinaikos, cu ultimele două în Liga Campionilor, Cu formația din capitala Croației a cucerit două titluri, o cupă și o Supercupă. A jucat pe postul de mijlocaș ofensiv sau atacant, iar în sezonul 2005 -2006 a evoluat alături de Luka Modrici, actualul jucător al lui Real Madrid și câștigător al Balonului de Aur, în 2018.

Dar alegerile proaste făcute în viață l-au costat scump. Dumitru Mitu a avut salarii bune la echipele din străinătate, De exemplu, a ajuns să fie remunerat și cu 200.000 de euro pe sezon, dar nu a știut cum să gestioneze traiul bun avut la un moment dat din sportul-rege. Așa a ajuns spre final de carieră să joace în ligile inferioare, iar mai apoi să lucreze ca șofer pe camion.

”Am fost șofer de tir într-o companie, apoi m-am certat cu patronul și am plecat. Apoi m-a sunat să mă întorc. Are și o echipă de fotbal și îl ajut să promoveze. Joc în fiecare săptămână în liga a cincea. Încă mai pot”, spunea Dumitru Mitu, în 2019, pentru croații de la Index.hr

Ar fi vrut să joace pentru naționala Croației

Deși a jucat la nivel înalt, Dumitru Mitu nu are nicio selecție în naționala României și crede că de vină sunt impresarii care influențau selecțiile. Fostul fotbalist are cetățenia croată, luată în 2003, la cererea selecționerului de atunci Miroslav Blazevici, dar n-a apucat să joace nici pentru selecționata Croației.

”Am pașaport croat și român, am trăit în Croația timp de zece ani și m-am simțit foarte bine. Dacă mă chemau la naționala Croației, aș fi jucat. Aș fi ales Croația sută la sută, chiar dacă mă chema și România. În România impresarii își impuneau jucătorii pentru a-i vinde”, mai spunea Dumitru Mitu.

După ce a plecat de la Dinamo Zagreb, el a trecut la Panathinaikos, unde a avut probleme cu accidentările și ”steaua” lui a apus.


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.